DeGiro wil geen zakelijke beleggers meer

Ton Hermans

07/10/2021

Onlinebroker DeGiro wil helemaal geen zakelijke klanten meer. Alle bedrijven en verenigingen die momenteel beleggen bij DeGiro krijgen te horen dat hun beleggingsrekening wordt beëindigd. Dat meldt het FD.

De financiële krant heeft inzage in een mail die DeGiro – of FlatexDeGiro zoals de broker tegenwoordig officieel heet – naar al zijn zakelijke klanten stuurt. Daarin staat een verzoek om de beleggingen over te boeken naar een andere beleggingsinstelling.

Zakelijke rekening openen kan al jaren niet meer

Sinds 2018 is het al niet meer mogelijk om een zakelijke beleggingsrekening te openen bij DeGiro. Nu stopt de broker dus ook met alle bestaande zakelijke klanten.

Een woordvoerder van FlatexDeGiro zegt dat bedrijven een "te complexe dienstverlening" vragen.

Daarbij doelt hij op toegenomen wet- en regelgeving. Bedrijven onderzoeken en controleren brengt te veel kosten met zich mee voor de Nederlands-Duitse broker.

Portefeuille overboeken

FlatexDeGiro wil zich volledig gaan richten op de particuliere belegger. Zakelijke klanten die beleggen hebben twee maanden de tijd om hun beleggingsportefeuille over te sluiten naar een andere broker of bank.

Daar worden in dit geval geen transactiekosten voor gerekend, wat bij een normale overboeking wel het geval is. Onder zakelijke klanten vallen niet alleen bv's, maar ook verenigingen en goede doelen.

Volgens zijn meest recente jaarcijfers bedient FlatexDeGiro 1,75 miljoen beleggers in achttien landen. Hoeveel ondernemers daar tussen zitten is niet bekend, maar volgens het FD gaat het in Nederland om tienduizenden bedrijven.

(door Ton Hermans, Beleggingsrekeningen, 7 oktober 2021; Bron: FD, Foto: DeGiro)

Lees ook:

» Review DeGiro

» Hoe veilig zijn je geld en beleggingen bij DeGiro?

» Wie belegt er bij DeGiro?

» Duitse broker Flatex neemt DeGiro over