José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

DeGiro is een broker voor actieve beleggers die graag over heel de wereld willen kunnen beleggen. De kosten zijn laag in vergelijking met die van andere bekende onlinemakelaars zoals Binck en Lynx (zie en vergelijk de tabellen met voorbeeldkosten voor beleggen op Euronext).

De kosten verschillen per beurs en per beleggingsinstrument. Voor handelen op buitenlandse beurzen betaal je aansluitingskosten. De volledige tarievenkaart van DeGiro vind je hier.

DeGiro ontwikkelde zelf een handelsplatform, de webtrader. Daarmee kunnen professionals én particulieren beleggen op de belangrijkste beurzen en in alle instrumenten. Ook beurzen in Azië en Australië zijn toegankelijk.

Een beleggingsrekening bij DeGiro open je online. Vervolgens kun je direct geld storten via iDeal en aandelen of andere instrumenten kopen. DeGiro helpt je op weg met video’s over het gebruik van de webtrader en met lessen in de Beleggersacademie.

Ruim een miljoen Europese beleggers handelen via deze onlinemakelaar.

Waarin kun je beleggen?

  • Aandelen op 50 belangrijke beurzen
  • Futures en opties
  • Obligaties
  • Sprinters en turbo's

Speciale kenmerken

  • Winnaar Gouden Stier beste broker (2018) en Cashcow Award (2019)
  • Eenvoudige webtrader met gratis realtimekoersen
  • Ook mobiele app beschikbaar
  • Ruim marginsysteem voor zeer ervaren beleggers

- Waardering klantenservice: 7,9

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 2,30
Order € 5.000€ 3,50
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open nu een beleggingsrekening bij DeGiro


Wat moet ik verder weten?

Al je beleggingen worden ondergebracht in een apart bewaarbedrijf. Dat betekent dat je er bij een eventueel faillissement van DeGiro gewoon aanspraak op blijft maken. Je geld zit ook in een apart cashfonds. (*) 

Maar let wel, omdat DeGiro geen bank is maar een beleggingsonderneming, is bij problemen alleen de beleggingscompensatie van toepassing. Deze reikt tot maximaal 20.000 euro. Meer hierover is te lezen in het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen?

* Vanaf medio 2020 biedt DeGiro beleggingsrekeningen aan waarbij je (nog) niet belegde geld onder de bankvergunning van zijn nieuwe eigenaar Flatex valt. In dat geval is de bijhorende depositogarantie van 100.000 euro van toepassing.

Voorbeeld van de kosten

Arjen Spaargaren heeft een portefeuille ter waarde van 10.000 euro bij DeGiro. Hij koopt er voor 1.000 euro aandelen bij op Euronext Amsterdam. Hij betaalt hiervoor 2 euro plus 0,03 procent van het orderbedrag, dus 2,30 euro.

De transactiekosten voor andere instrumenten en beurzen kunnen hiervan afwijken. Andere kosten zijn er niet.