José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

DeGiro is een broker voor actieve beleggers die graag over heel de wereld willen kunnen beleggen. De kosten zijn laag in vergelijking met die van andere bekende onlinemakelaars zoals Saxo Bank en Lynx (zie en vergelijk de tabellen met voorbeeldkosten voor beleggen op Euronext).

De kosten verschillen per beurs en per beleggingsinstrument. Voor handelen op buitenlandse beurzen betaal je aansluitingskosten. De volledige tarievenkaart van DeGiro vind je hier.

DeGiro ontwikkelde zelf een handelsplatform, de webtrader. Daarmee kunnen professionals én particulieren beleggen op de belangrijkste beurzen en in alle instrumenten. Ook beurzen in Azië en Australië zijn toegankelijk. Je kunt ook beleggen met een app.

Een beleggingsrekening bij DeGiro open je met je smartphone. Vervolgens kun je direct geld storten via iDeal en aandelen of andere instrumenten kopen. DeGiro helpt je op weg met video’s en lessen in de Beleggersacademie.

Circa 2,5 miljoen beleggers handelen via deze onlinemakelaar.

Waarin kun je beleggen?

  • Aandelen op 50 belangrijke beurzen
  • Futures en opties
  • Obligaties
  • Sprinters en turbo's

Speciale kenmerken

  • Eenvoudige webtrader met gratis realtimekoersen
  • Ook mobiele app beschikbaar
  • Ruim marginsysteem voor zeer ervaren beleggers

- Waardering klantenservice: 7,9

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 3,-
Order € 5.000€ 3,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open nu een beleggingsrekening bij DeGiro


Wat moet ik verder weten?

DeGiro is in 2021 gefuseerd met de Duitse FlatexDeGiro Bank. Sindsdien is DeGiro de Nederlandse handelsnaam voor deze beleggersbank. Je niet-belegde geld staat op een bankrekening bij FlatexDeGiro Bank. Hiervoor geldt het Duitse depositogarantiestelsel.

Je beleggingen worden ondergebracht in een apart bewaarbedrijf. Dat betekent dat je er bij een eventueel faillissement van DeGiro gewoon aanspraak op blijft maken. Bij problemen is de beleggingscompensatie van toepassing. Deze reikt tot maximaal 20.000 euro. Meer hierover is te lezen in het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen?

Voorbeeld van de kosten

Arjen Spaargaren heeft een portefeuille ter waarde van 10.000 euro bij DeGiro. Hij koopt er voor 1.000 euro aandelen bij op Euronext Amsterdam. Hij betaalt hiervoor 3,00 euro.

De transactiekosten voor andere instrumenten en beurzen kunnen hiervan afwijken. Andere kosten zijn er niet.