José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Beleggers die zelf willen handelen in verschillende instrumenten op beurzen over heel de wereld kunnen hiervoor de gratis beleggingsrekening van Saxo Bank gebruiken. Je opent de rekening online. Binnen 4 tot 7 dagen kun je beginnen.

Saxo Bank heeft een uitgebreid online handelsplatform dat gratis is voor klanten. De instapversie Saxotrader Go biedt de beginnende belegger al meer dan genoeg mogelijkheden, zoals livegrafieken en hulpmiddelen voor technische analyse en handelen.

Het platform werkt zowel op desktop en laptop als op tablet en smartphone.

Wat kost het?

Standaard betaal je bij Saxo beheerkosten van 0,31 procent, met een minimum van 6,25 euro per maand (inclusief btw). De transactiekosten verschillen per beurs. Op Euronext ben je 0,10 procent kwijt voor een order, met een minimum van €12.

Beleggers die actief handelen of meer dan een miljoen inleggen, betalen minder.

Wil je kunnen beschikken over diepgaande marktgegevens (niveau 2), dan kun je een abonnement nemen. Als je langer dan 6 maanden niet handelt op het platform, brengt Saxo Bank kosten in rekening ter hoogte van 100 Amerikaanse dollar.

Waarin kun je beleggen?

Saxo Bank brengt voor particuliere beleggers dezelfde instrumenten binnen handbereik die professionals ook gebruiken. Dat betekent dat je via deze broker niet alleen kunt beleggen in aandelen en obligaties, maar ook in hedgefondsen. Verder kun je handelen in valuta’s, valuta-opties, ETF’s, aandelenopties en futures.

Speciale kenmerken

  • Gratis handelsplatform
  • Zeer ruim aanbod aan beleggingen
  • Veel online hulpmiddelen
  • Lagere kosten voor actieve beleggers

- Waardering klantenservice: 5,0

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,31 % (minimaal € 6,25 per maand)
Order € 1.000€ 12,-
Order € 5.000€ 12,-
Minimale inleg-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Saxo Bank


Wat moet ik verder weten?

Saxo heeft een Deense bankvergunning en valt onder het Europese garantiestelsel. Tegoeden op de beleggingsrekening zijn daarmee tot 100.000 euro gedekt. Lees meer in het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen?

Sinds 2019 is Saxo Bank ook eigenaar van BinckBank.

Een voorbeeld van de kosten

Jorn Damen heeft bij Saxo Bank een effectenportefeuille opgebouwd, die inmiddels 10.000 euro waard is. Hij koopt er voor 1.000 euro Euronext-aandelen bij. Daarvoor betaalt hij 0,1 procent transactiekosten met een minimum van 12 euro. Voor het bewaren van zijn portefeuille betaalt hij 0,31 procent per jaar met een maandelijks minimum van 6,25 euro. Hij betaalt daarom 75 euro per jaar aan bewaarloon.