José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Beleggers die zelf willen handelen in verschillende instrumenten op beurzen over heel de wereld kunnen hiervoor de beleggingsrekening van Saxo Bank gebruiken. Je opent de rekening online. 

Saxo Bank heeft verschillende online handelsplatforms. De instapversie SaxoInvestor biedt onder andere inspiratie en informatie over interessante beleggingen. SaxotraderGo biedt ook livegrafieken en hulpmiddelen voor technische analyse en handelen. SaxotraderPro is speciaal bedoeld voor daytraders.

De eerste twee platforms werken zowel op desktop en laptop als op tablet en smartphone.

Wat kost het?

Saxo heeft drie pakketten, Green, Blue en Black. Green heeft de laagste vaste kosten (3,50 euro per maand), maar hogere transactiekosten. Black heeft de hoogste vaste kosten (25 euro per maand), maar de laagste transactiekosten. Blue zit daar met 8,25 euro per maand tussenin.

Verder betaal je 0,01 procent (Green) of 0,015 procent (Blue en Black) van de portefeuillewaarde per maand.

De transactiekosten voor EU- en Amerikaanse aandelen in het Blue-pakket zijn 0,10 procent met een minimum van 4 euro/dollar en een maximum van 150 euro/dollar.

Als je actief handelt en grote bedragen belegt, verdien je punten waarmee je een upgrade kunt krijgen naar een VIP- of Platinum-pakket met lagere kosten.

Geld dat op de beleggingsrekening staat levert rente op.

Waarin kun je beleggen?

Je kunt handelen in aandelen en obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s, aandelenopties, futures en turbo's.

Speciale kenmerken

  • Verschillende handelsplatforms
  • Zeer ruim aanbod aan beleggingen
  • Veel online hulpmiddelen
  • Lagere transactiekosten voor actieve beleggers

- Waardering klantenservice: 5,0

Door Redactie Beleggingsrekeningen

 

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,02 % + € 8,25 per maand *
Order € 1.000€ 4,- *
Order € 5.000€ 5,- *
Minimale inleg-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Saxo Bank


Wat moet ik verder weten?

Saxo heeft een Deense bankvergunning en valt onder het Europese garantiestelsel. Tegoeden op de beleggingsrekening zijn daarmee tot 100.000 euro gedekt. Lees meer in het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen?

Sinds 2019 is Saxo Bank ook eigenaar van BinckBank.

Een voorbeeld van de kosten

Jorn Damen heeft het Green-pakket van Saxo Bank. Hij heeft een effectenportefeuille opgebouwd, die inmiddels 10.000 euro waard is. Hij koopt er voor 1.000 euro Euronext-aandelen bij. Daarvoor betaalt hij 8 euro transactiekosten (het minimumbedrag). Verder betaalt hij een servicefee van 0,01 procent per maand plus een vast bedrag van 3,50 euro per maand. Hij betaalt in totaal ongeveer 51 euro per jaar, exclusief transactiekosten.

* Kosten Blue-pakket. Het percentage is afgerond; de exacte kosten zijn 0,015 % + € 8,25 per maand.