Dienstverlening Beleggingsrekeningen.nl

Wie zijn wij?

Beleggingsrekeningen.nl is een vergelijkingswebsite. De inhoud wordt verzorgd door internetbureau Netcapital. Wij verzamelen en ordenen algemeen toegankelijke productinformatie die te vinden is op de websites van financieel dienstverleners.

Wij helpen beleggers aan informatie over beleggingsproducten die zij zelf kunnen regelen. We zijn echter geen financieel adviesbureau, persoonlijk advies kunnen we niet geven. We hebben ook geen inzicht in de aanvraagprocedure of het beheer van uw beleggingsrekening.

U kunt deze website gebruiken als aanvulling op uw eigen zoektocht naar een beleggingsrekening. Voor vragen over de rekening en over uw beleggingen moet u zich altijd rechtstreeks wenden tot de desbetreffende aanbieder (de beleggingsbank of broker).

Wat moet u zelf doen?

De informatie die wij tonen is slechts een selectie van alle beschikbare informatie. Met onze selectie helpen we u op weg. U moet zelf eerst alle relevante informatie van een product, zoals de algemene voorwaarden, lezen voordat u een product aanvraagt. De algemene voorwaarden kunt u vinden op de website van de aanbieder.

De aanvraag vindt altijd plaats op de website van de aanbieder van uw keuze, niet bij ons. Wij verwijzen u slechts door.

Voor een goede vergelijking bepaalt u eerst zelf wat belangrijk voor u is. Vervolgens maakt u een keuze op basis van onze reviews en data. Wij bemiddelen niet tijdens de aanvraagprocedure en hebben geen inzicht in uw klantgegevens. Het aanvragen van het product doet u zelf en hiervoor bent u zelf volledig verantwoordelijk.

Als u vragen heeft over een bepaald product, kunt u zich wenden tot de desbetreffende broker of aanbieder. U mag ons uiteraard wel algemene vragen over de vergelijking stellen. Ook tips zijn welkom.

Hoe volledig is onze vergelijking?

In onze vergelijking nemen we niet alle in Nederland verkrijgbare beleggingsproducten op. Producten die wij niet veilig achten voor consumenten laten we achterwege.

Wij vergelijken zowel de producten van de aanbieders waarmee we contracten hebben als andere aanbieders waarvan wij vinden dat zij een plek op de website verdienen. Wij werken onder meer samen met de aanbieders DeGiro, BinckBank, Lynx, Knab en ABN Amro.

Welke aanbieders vergelijken we niet?

Wat ontbreekt zijn beleggingsrekeningen die wij te weinig relevant vinden voor een grote groep beleggers. Daarnaast vergelijken wij geen aanbieders van producten die wij riskant vinden of niet geschikt achten voor langetermijnbeleggingen.

Ook vergelijken we maar een beperkt aantal vermogensbeheerders. Hier bestaat onder onze bezoekers relatief weinig belangstelling voor. Daarnaast zijn vermogensbeheerder ons inziens te moeilijk te vergelijken.

Hoe vergelijken wij?

Wij tonen zoveel mogelijk relevante producten die goed op uw zoektocht aansluiten. De volgorde van weergave gebeurt altijd op basis van de match met de gekozen zoekterm, de kwaliteit en de populariteit van het product.

De populariteit wordt voornamelijk bepaald op basis van het aantal aanvragen dat via onze site plaatsvindt. We sorteren ook op kwaliteit en houden rekening met de waarderingen van bestaande gebruikers, het aantal klachten over het product en andere inzichten.

Hoe verdienen wij met het vergelijken van beleggingsrekeningen?

Wanneer u via onze website een beleggingsrekening opent of een informatiemap aanvraagt, ontvangen wij hiervoor een eenmalige vergoeding van de broker, indien wij een contract hebben afgesloten met deze aanbieder. Bij sommige aanbieders geldt een vergoeding per doorgeschakelde bezoeker.

Hoe waarborgen we onze onafhankelijkheid?

Deze website probeert met zo veel mogelijk aanbieders afspraken te maken en de verschillen in vergoeding klein te houden om zo de onafhankelijkheid te waarborgen.

Dirk Folkerts, directeur Netcapital
e-mail: dirk.folkerts@netcapital.eu