DeGiro pakt opnieuw Gouden Stier

Ton Hermans

10/11/2017

Opnieuw is DeGiro verkozen tot beste broker van Nederland. De online effectenmakelaar won gisteravond voor de derde keer op rij de hoofdprijs bij de uitreiking van de Gouden Stier.

De Gouden Stier is een jaarlijks prijzenfeest voor de Nederlandse beleggingswereld. Een vakjury en een publieksjury verdelen in totaal elf awards onder partijen die diensten leveren aan particuliere beleggers.

De belangrijkste awards voor 2017:

Beste broker: DeGiro

Beste beleggingsinstelling (publieksprijs): ING

Beste online vermogensbeheerder: Evi van Lanschot

Beste crowdfundingplatform: Collin Crowdfund

Beste beleggingsfonds: Morgan Stanley Investment Funds Global Opportunity

Beste ETF: iShares Core S&P 500

DeGiro heeft laagste kosten

DeGiro won de Gouden Stier ook al in 2015 en 2016. Volgens de vakjury onderscheidt deze broker zich met gratis koersinformatie en lage valutakosten.

Sommige andere brokers bieden wel betere tools, zegt de jury. Maar omdat de tarieven zo laag zijn, hebben beleggers bij DeGiro genoeg ruimte om koopadvies bij iemand anders te vragen.

Teller staat op ruim 200.000 beleggers

DeGiro werd in 2013 opgericht door vijf oud-medewerkers van Binck. Intussen zijn er bij de broker zo'n 150 mensen in dienst. Het handelsplatform is toegankelijk in 18 Europese landen.

Als je zelf belegt bij DeGiro, krijg je toegang tot meer dan 60 beurzen wereldwijd. Niet alleen in Europa en Amerika, ook in Azië en Australië. Dat maakt het makkelijk om je vermogen goed te spreiden.

Het aantal beleggers groeit hard. DeGiro beheert op dit moment de beleggersrekeningen van 208.000 klanten.

Wil je ook zelf beleggen bij DeGiro, lees dan hier onze review. Meteen een rekening openen is mogelijk.

De vakjury voor de Gouden Stier-verkiezing bestaat uit vijf specialisten van onder meer IEX Media en beleggingsmatch.nl. Zij hebben de awards donderdag 9 november uitgereikt in de Posthoornkerk in Amsterdam.

Andere genomineerden in de hoofdcategorie waren ING, Binck, Lynx en Tradersonly.

(door Ton Hermans, Beleggingsrekeningen, 10 november 2017)