Binck-beleggers gaan allemaal over naar Saxo Bank

Ton Hermans

16/03/2021

Ben je klant van Binck, dan kun je een dezer dagen een mail verwachten waarin staat dat de broker vanaf 1 juli Saxo Bank gaat heten. Je beleggingen worden in aanloop naar die datum overgezet naar het platform van het Deense moederbedrijf van Binck. Dit melden het FD en De Telegraaf vandaag.

Binck werd twee jaar geleden overgenomen door het Deense Saxo Bank, een van de grootste beleggingsbanken in Europa. Voor beleggers van Binck veranderde er praktisch gezien weinig of niets, ze konden gewoon gebruik blijven maken van het handelsplatform en de klantenservice van Binck.

Maar deze zomer is het dan zover dat de naam Binck volledig gaat verdwijnen.

Binckbank was sinds zijn oprichting begin jaren 2000 de toonaangevende onlinebroker in Nederland. De afgelopen jaren heeft het steeds meer concurrentie gekregen van DeGiro, dat op zijn beurt inmiddels is overgenomen door het Duitse Flatex.

Naar handelsplatform Saxo Bank

Op dit moment telt Binck zo'n 300.000 Nederlandse beleggers. Voor hen betekent dit dat hun portefeuille wordt overgezet en dat ze vanaf 1 juli gaan handelen via het Saxo-platform. Eenvoudige portefeuilles met alleen aandelen en indexfondsen zijn als eerste aan de beurt.

Wie vragen heeft over de overname, kan deze het beste stellen aan de klantenservice van Binck. Deze werd vorige maand nog als beste beoordeeld door Beleggingsrekeningen.

Volgens Binckdirecteur Saskia Klep wordt de bezetting van de klantenservice voor de gelegenheid verdubbeld.

(door Ton Hermans, Beleggingsrekeningen, 16 maart 2021; Bronnen: FD, De Telegraaf; Foto: hoofdkantoor Saxo Bank)

Lees ook:

» Binck heeft beste klantenservice voor zelfbeleggers

» Binck komt in handen van Saxo Bank

» Review Binck Zelf Beleggen

» Review Saxo Bank beleggingsrekening

» Tien goede redenen om een beleggingsrekening te openen