José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Mintos is een platform voor beleggen in ETF’s, leningen, obligaties en onroerend goed. Je kunt zelf je beleggingen uitkiezen of automatisch laten beleggen door Mintos.

Beleggen bij Mintos doe je voor de lange termijn, het is geen platform voor daghandelaren. Bijzonder is dat je beleggen in indextrackers (ETF’s) kunt combineren met notes: pakketjes met leningen aan particulieren en bedrijven.

Je kunt je portefeuille volledig handmatig samenstellen, maar je kunt dit ook laten doen door Mintos.

Waarin kun je beleggen?

  • Obligaties. Je belegt in een deel van een obligatie (fractional bond).
  • Notes. Dit zijn setjes van zes tot twintig leningen, zoals bedrijfsleningen, persoonlijke leningen en autoleningen.
  • ETF’s. Dit zijn verzamelingen van aandelen of obligaties die een bepaalde index volgen.
  • Onroerend goed. Je belegt in een deel van een pand dat verhuurd wordt en ontvangt huurinkomsten.

Let op: Je wordt geen eigenaar van de leningen of het onroerend goed. Je koopt alleen een financieel instrument dat recht geeft op het rendement.

Als je kiest voor Mintos Core, dan stelt Mintos automatisch een portefeuille voor je samen op basis van je risicoprofiel. Met Mintos Core kun je altijd bij je geld. Beleggen in ETF’s gaat altijd op deze manier.

Beleg je ook in andere instrumenten en neem je zelf je beleggingsbeslissingen? Dan kun je alleen bij je geld door je instrumenten te verkopen aan andere gebruikers van Mintos. Dit heet de secundaire markt. Je kunt je beleggingen niet overhevelen naar een andere beleggingsinstelling.

Wat kost het?

Een rekening openen, geld overmaken, beleggen en opnemen zijn gratis. Alleen aan het omwisselen van vreemde valuta’s en het verkopen van beleggingen op de secundaire markt zijn kosten verbonden.

Als je regelmatig belegt, kun je zonder kosten een portefeuille opbouwen. Alleen als je zes maanden of langer niet actief bent, betaal je 2,90 euro per maand.

Speciale kenmerken

  • Beleggen met weinig kosten
  • Grootste leningplatform in Europa
  • Laten beleggen kan ook
  • Wereldwijde spreiding mogelijk

- Waardering klantenservice: - (niet beoordeeld)

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Mintos


Wat moet ik verder weten?

Mintos is een Lets bedrijf dat onder toezicht staat van de Letse centrale bank. Mintos is verplicht je beleggingen apart te bewaren. Bij een tekortkoming van Mintos zijn je beleggingen tot maximaal 20.000 euro beschermd door beleggerscompensatie.

Een voorbeeld van de kosten

Ilse Franken heeft voor 10.000 euro geïnvesteerd in leningen en ETF’s. Ze belegt maandelijks 100 euro extra. Dit kost haar niets.