José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Mintos is een Engelstalige marktplaats voor leningen aan particulieren en bedrijven. Mintos selecteert wereldwijd aanbieders van leningen. Als belegger kies je zelf op individueel niveau de leningen waarin je wilt investeren. Dit heet peer-to-peer.

Deze manier van geld uitlenen reduceert de kosten tot een minimum, omdat er geen bank bij betrokken is. De leningaanbieders zijn financiële technologiebedrijven.

Je bepaalt zelf hoeveel je wilt investeren in een lening. Voor de primaire markt is er een minimum van 10 euro. Voor de secundaire markt, waar je leningen koopt van andere investeerders, geldt geen minimum.

Waarin kun je investeren?

Via Mintos kun je investeren in onder andere bedrijfsleningen, persoonlijke leningen en autoleningen met diverse (resterende) looptijden. Je kunt je investeringen ook geografisch goed spreiden, in en buiten Europa.

Het samenstellen van een goed gespreide leningenportefeuille kost wel wat tijd. Als je minimaal 500 euro investeert, is het gunstig om Invest & Access te gebruiken. In dit product is de spreiding al geregeld.

Heb je liever zelf de controle, dan kun je tijd besparen met Auto Invest. In deze tool geef je aan welke criteria je belangrijk vindt. Auto Invest investeert automatisch in leningen die hieraan voldoen.

Is het veilig?

Er bestaat altijd een risico op niet terugbetalen. Dat risico is kleiner bij leningen met een onderpand, zoals hypotheken en autoleningen.

Voor sommige leningen geldt een terugkoopgarantie. Dat betekent dat de leningaanbieder het geld terugbetaalt aan de investeerder als de afbetaling meer dan 60 dagen achterloopt.

Als je je geld nodig hebt, kun je meestal je lening(en) aan een andere investeerder verkopen via de secundaire markt. Met Invest & Access kun je altijd bij je geld.

Wat kost het?

Je betaalt geen enkele vergoeding aan Mintos. Je kunt kosteloos een account aanmaken, geld overmaken, leningen kopen en geld opnemen.

Speciale kenmerken

  • Ruim aanbod aan soorten leningen
  • Goede spreiding mogelijk
  • Geld opnemen wanneer je wilt
  • Geen bijkomende kosten
  • Hoog rendement mogelijk

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


ToezichtGeen
AanbodLeningen aan bedrijven en consumenten
VestigingslandLetland
Minimale inleg€ 10,-

» Bezoek website


> Begin hier met investeren in leningen bij Mintos


Wat moet ik verder weten?

Mintos bestaat sinds 2015 en is gevestigd in Letland. Investeerders hebben in totaal al meer dan 2,5 miljard euro uitgeleend via dit platform.

Deze aanbieder valt niet onder het toezicht van de AFM. Er geldt geen garantieregeling als Mintos failliet gaat.

Mintos beoordeelt het risico van de leningaanbieders met letters. A+ is het minst risicovol, D het meest.