Today’s Brokers overgenomen door Tradersonly

De online effectenmakelaar Today’s wordt overgenomen door een van zijn concurrenten, Tradersonly. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Volgens het FD hebben beide partijen toestemming gekregen van De Nederlandsche Bank. De toezichthouder wees eerder al een voorgestelde overname van Today’s door concurrent Lynx af.

Tradersonly krijgt echter wel groen licht, omdat Today’s nu in delen zal worden verkocht. De vermogensbeheertak en de beleggingsfondsactiviteiten (Today’s Tomorrow) gaan naar een andere partij, investeerder Value 8.

Vergelijkbare brokers

Tradersonly en Today’s hebben zekere overeenkomsten. Ze maken bijvoorbeeld allebei gebruik van het Amerikaanse handelsplatform van Interactive Brokers. Dat zal de overname waarschijnlijk vergemakkelijken.

Ook hebben ze beide naar schatting tussen de 5.000 en 10.000 klanten, voornamelijk actieve, gevorderde beleggers. Hiermee zijn beide partijen kleinere spelers in de markt voor online beleggen, waar het momenteel dringen is.

Ook al moeten de handtekeningen voor de overname nog worden gezet, de naam Today’s blijft volgens het FD vermoedelijk bestaan.

Lees hier onze beschrijvingen van Today’s Brokers en Tradersonly.

(door Ton Hermans, 13 januari 2016)