Lynx heeft nu ook makkelijker platform

Beleggingsbank Lynx opent deze week een eenvoudiger handelsplatform. Met Lynx Basic wil de Nederlandse broker ook de minder ervaren belegger bereiken.

Lynx Basic is op de eerste plaats gebruiksvriendelijker dan het bestaande platform, dat vooral bij gevorderde beleggers populair is.

Wie een interessant aandeel ziet, kan op een groene knop drukken om meteen een order te plaatsen. Verkopen van je effecten doe je via een rode knop. Met duidelijke grafieken en statistieken kun je de prestaties van je eigen portefeuille volgen en analyseren.

Daarnaast bevat Lynx Basic onder meer realtimebeursnieuws van ANP, een actueel overzicht van koersen en een dagelijkse beschrijving van wat er de komende beursdag staat te gebeuren.

Lynx Basic werkt gewoon via je webbrowser, je hoeft geen software te downloaden.

Tips van Lynx uitproberen

Het nieuwe platform is deze week gelanceerd, maar zal in de komende maanden nog worden uitgebreid. Zo wordt het mogelijk om tips uit de nieuwsbrieven van Lynx met een doorklik meteen in de praktijk te brengen.

Andere geplande uitbreidingen lijken weer meer voor de gevorderde beleggers. Zij kunnen een overzicht van beschikbare turbo´s en sprinters verwachten, plus de mogelijkheid om combinatieorders te plaatsen.

Beleggen bij Lynx

Lynx is in 2006 begonnen als online effectenmakelaar in Nederland en op dit moment in zes Europese landen actief. Het heeft zo'n 30.000 actieve beleggers. In 2013 won het de Gouden Stier, een jaarlijkse prijs voor de beste broker volgens Nederlandse beleggingswebsites.

Het geavanceerde, professionele handelsplatform van Lynx blijft gewoon bestaan. Lees er hier meer over.

(door Ton Hermans, 11 februari 2016