DeGiro beste broker van 2015

Nederlandse beleggers hebben hun eigen Oscaruitreiking: de Gouden Stier-verkiezing. DeGiro gaat er dit jaar vandoor met het stierenbeeldje voor beste broker.

De gouden stieren worden uitgereikt door een clubje van beleggingssites, waaronder belegger.nl, iex.nl en debeurs.nl. Zij wijzen hun favoriete producten aan in acht rubrieken.

DeGiro is de opvolger van Saxo Bank, dat vorig jaar de award voor brokers won. Nieuw dit jaar is de prijs voor het beste mixfonds. Deze is in de wacht gesleept door NN Investment Partners.

Alle winnaars van 2015 op een rij:

Beste broker: DeGiro

Beste innovatie: Bux

Beste beleggingsfonds: Blackrock European Special Situations Fund

Beste ETF (indextracker): db x-trackers MSCI Euro Small Cap Index UCITS ETF

Beste mixfonds: NN Dynamic Mix Funds

Beste vermogensbeheerder: Care IS

Groene Stier: ASN Duurzaam Aandelenfonds

Beste beleggingsexpert (publieksprijs): Nico Pantelis van Slim Beleggen 


DeGiro heeft niet alleen lage kosten

DeGiro staat bekend om zijn bijzonder lage transactiekosten. Dat kostenaspect heeft zeker meegespeeld in de keuze voor DeGiro als beste broker.

"Kosten gaan immers ten laste van het rendement", zo zegt de jury. Maar ook de vele handelsmogelijkheden van deze online beurshandelaar worden in het rapport vermeld. Meer over deze mogelijkheden bij DeGiro lees je hier.

De awards zijn vorige week uitgereikt, een verslag daarvan staat op goudenstier.nl.

Wellicht ook belangrijk om te weten is dat deze verkiezing wordt gesponsord door enkele financiële instellingen, waaronder ASN Beleggingsfondsen, NN Investment Partners, Binck, Bux en ook DeGiro.

(door Ton Hermans, 19 november 2015)