José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij Trade Republic kun je beleggen in duizenden aandelen en ETF’s voor maximaal 1 euro per transactie. Beleggen in fractionele aandelen kan ook, vanaf 1 euro.

Een beleggingsrekening openen bij Trade Republic is kosteloos. Bovendien krijg je rente over het geld dat op je beleggingsrekening staat.

Geld is direct beschikbaar op je beleggingsrekening als je het overmaakt met Google Pay, Apple Pay of creditcard. Een bankoverschrijving kan er een paar dagen over doen.

Je kunt de beleggingsrekening online openen met je smartphone. Je geeft je bankrekeningnummer op, maakt een foto en een video van jezelf en je maakt een foto van je legitimatiebewijs. Ook beantwoord je een paar vragen over beleggen. Daarna kun je meestal binnen 10 minuten aan de slag.

De kosten zijn laag. Voor periodiek beleggen betaal je niets, losse transacties kosten 1 euro per stuk. Verder betaal je alleen interne kosten voor ETF’s en het verschil tussen de bied- en laatkoersen.

Waarin kun je beleggen?

Je kunt beleggen in duizenden aandelen en ETF’s (indextrackers). Vrijwel alle Duitse aandelen zijn beschikbaar. Daarnaast is er een aanbod uit andere Europese landen, Noord-Amerika en Azië. Ten slotte kun je beleggen in derivaten.

Speciale kenmerken

  • Periodiek beleggen is gratis
  • Rente op je beleggingsrekening
  • Beleggen onder Duits toezicht
  • Snel online aanvragen

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Minimale inleg€ 1,-
Order € 1.000€ 1,-
Order € 5.000€ 1,-
Beheerkosten0,00 %

» Bezoek website


> Open een beleggingsrekening bij Trade Republic


Wat moet ik verder weten?

Trade Republic staat onder toezicht van de financiële toezichthouders in Duitsland. Voor de beleggingsrekening werkt de beleggingsinstelling samen met partnerbanken, zoals Citibank Europe en Deutsche Bank. Dit zijn banken met een vergunning en ook zij staan onder toezicht.

Een voorbeeld van de kosten

Dyon Plettenburg heeft 10.000 euro belegd bij Trade Republic. Ze koopt er voor 1.000 euro aandelen bij. Daarvoor betaalt ze 1 euro. Voor het beheer van haar portefeuille betaalt ze niets.