Bij de Duitse broker Scalable Capital kun je zonder vaste kosten beleggen in aandelen, indextrackers, beleggingsfondsen en cryptomunten. Het is ook mogelijk periodiek in te leggen in een beleggingsinstrument naar keuze.

Je opent de beleggingsrekening via internet of in de app op je iPhone of Androidtelefoon. Je moet je identificeren met je paspoort of identiteitskaart, dat gaat het makkelijkst via de app. Vervolgens kun je binnen één of twee dagen beginnen met beleggen.

Op welke beurzen kun je beleggen?

Je kunt handelen op twee digitale beurzen: Gettex, beheerd door de Bayrische Börse in München, en Xetra, een platform van Deutsche Börse.

Waarin kun je beleggen?

Je kiest uit 7.500 aandelen, 2.000 trackers en 2.000 beleggingsfondsen. Verder is er een ruime keuze uit cryptomunten.

Het is ook mogelijk om periodiek in te leggen in een beleggingsplan. Je maakt dan regelmatig een bepaald bedrag over dat wordt belegd in een ETF, een fonds of een aandeel.

Wat kost het?

Met het gratis abonnement Free Broker betaal je voor de meeste transacties 99 cent.

Als je meer dan drie aandelentransacties van minstens 250 euro per maand doet, is het gunstiger om te kiezen voor het abonnement Prime Broker. Dat kost 35,88 euro per jaar, maar alle transacties boven de 250 euro zijn dan gratis.

Transacties onder de 250 euro kosten altijd 99 cent, tenzij je kiest voor een spaarplan. Een spaarplan is altijd kosteloos.

Voor transacties op Xetra betaal je altijd 3,99 euro plus 0,01 procent van de waarde van de transactie, met een minimum van 1,50 euro.

Je kunt een alert instellen zodat je een waarschuwing krijgt als het instrument dat je wilt kopen of verkopen een bepaalde prijs bereikt. Met Free Broker kun je een prijsalert instellen voor één effect, met Prime Broker kan dat onbeperkt.

Speciale kenmerken

  • Geef orders door tussen 8.00 en 22.00 uur
  • Geen minimumbedrag voor orders
  • Ruime keuze uit beleggingsinstrumenten
  • Betrouwbare broker

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,99
Order € 5.000€ 0,99
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open hier een beleggingsrekening bij Scalable Capital


Wat moet ik verder weten?

Scalable Capital is opgericht in 2014 en heeft kantoren in München, Berlijn en Londen. De beleggingsinstelling werkt met een Duitse vergunning voor effectendienstverlening en staat onder Duits toezicht.

De beleggingsrekening wordt aangehouden bij de Duitse Baader Bank en staat dus los van de beleggingsinstelling.

Het Europese beleggerscompensatiestelsel is van toepassing. Dat betekent dat je een vergoeding kunt krijgen tot maximaal €20.000 als Scalable Capital fouten heeft gemaakt.

Een voorbeeld van de kosten

Bram Coster heeft 10.000 euro belegd bij Scalable Capital. Hij koopt er voor 1.000 euro aandelen bij. Daarvoor betaalt hij 99 cent. Voor het beheer van zijn portefeuille betaalt hij niets.