José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Mexem is een professioneel handelsplatform waarmee ook particulieren wereldwijd kunnen beleggen. Het openen van een rekening en het beheer ervan is gratis. De kosten per order zijn relatief laag.

Een pluspunt van Mexem is het Trader Workstation (TWS), waarmee Mexem in 2021 het brokeronderzoek van het vakblad Beleggersbelangen won. Zowel op een desktopcomputer als op tablet of smartphone kun je met TWS je beleggingen op de voet volgen en natuurlijk verhandelen. Je kunt zelfs notificaties ontvangen op je Apple Watch.

Ook kun je rapporten en analyses samenstellen die je helpen om beleggingsbeslissingen te nemen. Een handige tool is de Risk Navigator, die aangeeft hoeveel risico je op dat moment loopt met je huidige portefeuille.

Verder kun je gebruikmaken van Smart Routing. Dat betekent dat het platform zoekt naar de beste prijs voor het aandeel dat je wilt kopen, ook op andere beurzen in de wereld.

TWS is ontwikkeld door Interactive Brokers, een Amerikaanse broker waarvan Mexem deel uitmaakt.

Op welke beurzen kun je beleggen?

Met Mexem kun je handelen op 150 beurzen in ruim 30 landen. Buiten Europa zijn dat de Verenigde Staten en Canada, Mexico, Australië, India, Japan, Hongkong, Singapore en Zuid-Korea.

Waarin kun je beleggen?

Praktisch alle soorten beleggingen zijn via het platform verhandelbaar: aandelen, opties, futures, obligaties, valuta, metalen en ETF’s. Je kunt ook fractionele aandelen kopen: delen van aandelen die te duur zijn om in zijn geheel te kopen.

Speciale kenmerken

  • Bekroond platform
  • Goede klantenservice (test Beleggingsrekeningen 2021)
  • Lage kosten
  • Veel rapportagemogelijkheden
  • Technische ondersteuning voor gebruik van het platform

- Waardering klantenservice: 8,3

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 1,80
Order € 5.000€ 3,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Ga naar het aanvraagformulier


Wat moet ik verder weten?

De beleggingsrekening wordt aangehouden bij Interactive Brokers Ireland en staat los van Mexem. Bij een faillissement van Mexem is deze rekening dus veilig. Bovendien geldt het Europese beleggerscompensatiestelsel, waarbij je in bepaalde gevallen een vergoeding kunt krijgen tot maximaal 20.000 euro.

Een voorbeeld van de kosten

Donna van Velzen heeft 10.000 euro aan aandelen en andere instrumenten bij Mexem ondergebracht. Ze koopt er voor 1.000 euro aandelen bij aan de Amsterdamse beurs. Daarvoor betaalt ze 0,06% met een minimum van 1,80 euro. Voor het beheer van haar portefeuille betaalt ze niets.

De tarieven zijn afhankelijk van de valuta waarin je handelt en het type belegging. Kijk voor een overzicht van alle tarieven op de website van Mexem.