José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij Freedom24 is het mogelijk te beleggen in aandelen, obligaties en ETF’s in verschillende werelddelen. De beleggingsrekening is gratis, je betaalt alleen provisie voor transacties.

Met het tariefplan Smart in EUR betaal je meestal 2 cent per aandeel met een minimum van 2 euro. Wie veel wil gaan handelen, kan kiezen voor het tariefplan Fix in EUR. Dit kost 10 euro per maand, maar de provisie is dan 1,2 cent per aandeel met een minimum van 1,20 euro.

Er is keuze uit meer dan een miljoen instrumenten. Beleggers die niet weten wat ze moeten kopen, kunnen op de website ideeën opdoen. Freedom24 geeft geen persoonlijk advies, maar doet in onlineartikelen wel suggesties voor onder andere ETF’s (indextrackers) en aandelen.

Het openen van een beleggingsrekening is binnen een kwartier gebeurd, in de app of op de website. Daarvoor is een burgerservicenummer nodig, een foto van een ID-bewijs, een bewijs van een woonadres en een selfie.

Op welke beurzen kun je beleggen?

Beleggers kunnen via Freedom24 effecten kopen en verkopen op de grootste aandelenmarkten van Europa, Azië en de Verenigde Staten: NASDAQ, NYSE (beide New York), CME (Chicago), HKEX (Hongkong), LSE (Londen) en Deutsche Börse (Frankfurt).

Waarin kun je beleggen?

Alle gangbare beleggingen zijn beschikbaar. Bijzonder is dat je via Freedom24 kunt investeren in beursintroducties (Initial Public Offering, IPO). Dit is iets voor gevorderde beleggers die zich grondig hebben verdiept in het bedrijf. Voor een IPO gelden afwijkende provisies.

Speciale kenmerken

  • Veel instrumenten beschikbaar

  • Eerste maand gratis

  • Snel te openen

  • Ook dollar-spaarrekening mogelijk met variabele rente (geen depositogarantie)

- Waardering klantenservice: - (nog niet beoordeeld)

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 2,- (minimum)
Order € 5.000€ 2,- (minimum)
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Freedom24


Wat moet ik verder weten?

Freedom24 is een project van Freedom Finance Europe Ltd, dat is gevestigd in Cyprus. Het is de Europese dochter van Freedom Holding Corp, gevestigd in Las Vegas. De Cypriotische toezichthouder Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) heeft het bedrijf een vergunning verstrekt.

Beleggers worden eigenaar van de effecten die ze kopen. Deze staan op hun naam op een aparte rekening, los van Freedom24 en veilig in geval van een faillissement. Als er toch iets misgaat, is maximaal 20.000 euro gegarandeerd door de Europese beleggerscompensatie.