José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bux Zero is een manier om zonder kosten te beleggen met je smartphone. Je kunt kiezen uit een groot aantal Nederlandse en buitenlandse aandelen en ETF's en verschillende cryptomunten.

Beleggen met Bux is makkelijk omdat de app weinig toeters en bellen heeft. Je kunt geld inleggen via Tikkie, bankoverschrijving of via de app.

Vervolgens kies je waarin je wilt investeren. Dat kan bijvoorbeeld in ETF's, fondsen die een bepaalde index volgen en dus lage beheerskosten hebben. Aandelen kun je filteren op land of op categorie.

Waarin kun je beleggen?

Je kunt beleggen in een groot aantal Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse, Spaanse, Italiaanse, Oostenrijkse en Amerikaanse aandelen. Bijzonder is dat je ook een fractie van een Amerikaans aandeel kunt kopen. Ook heeft Bux een ruime keuze aan ETF's voor je geselecteerd. Ten slotte kun je beleggen in cryptomunten.

Wat zijn de kosten?

Je belegt kosteloos in Europese aandelen en ETF’s als je je order opgeeft vóór 16.00 uur. Je order wordt tussen 16.00 en 17.00 uur uitgevoerd tegen de dan geldende koers.

Wil je meer invloed op de koers waartegen je koopt, dan kun je kiezen voor een limietorder of een marktorder. Dit kost 1,50 euro per order. Voor Amerikaanse aandelen zijn deze orders gratis; je betaalt dan alleen 0,35 procent voor het omwisselen van euro’s naar dollars.

Hier kunnen alleen nog spreadkosten bij komen, de kosten van een derde partij. Bij de aan- en verkoop van Europese aandelen is dat gemiddeld 0,08 procent. Deze kosten worden niet in rekening gebracht, ze zijn verrekend in de prijs van het aandeel.

Cryptomunten kopen kost 0,5 procent.

Speciale kenmerken

  • Aanmelding via de app
  • Eenvoudige uitleg over beleggen
  • Klantenservice via chat
  • Geen obligaties, opties, turbo’s etc.
  • Beleg automatisch in ETF's met een Beleggingsplan

Actie

Als je je eerste inleg hebt overgemaakt, krijg je een gratis aandeel. Je kunt maximaal 10 extra gratis aandelen krijgen als je vrienden klant maakt bij Bux.

Door Redactie Beleggingsrekeningen

 

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Ga hier beleggen met Bux Zero


Wat moet ik verder weten?

Bux is een snelgroeiende Europese broker met een hoofdkantoor in Amsterdam. Bux is ook actief in Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk.

Als je een portefeuille hebt opgebouwd bij Bux, kun je deze niet overhevelen naar een andere broker. Een portefeuille die je elders hebt opgebouwd overhevelen naar Bux kan wel, voor zover Bux deze instrumenten zelf aanbiedt.

Je niet-belegde geld staat op een beleggingsrekening bij ABN Amro Clearing Bank. Het depositogarantiestelsel beschermt je saldo tot 100.000 euro. Bux staat onder toezicht van de AFM.

Een voorbeeld van de kosten

Timo Oudshoorn heeft voor 10.000 euro aandelen en ETF’s bij Bux. Hij koopt er voor 1.000 euro Nederlandse aandelen bij met een zero-order. Daarvoor betaalt hij geen kosten. Wel loopt hij het risico dat hij iets meer voor zijn aandelen betaalt, omdat hij geen invloed heeft op de prijs. Voor het beheer van zijn portefeuille betaalt hij niets.