José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bux Zero is een manier om gratis te beleggen met je smartphone. Je kunt kiezen uit een groot aantal Nederlandse en buitenlandse aandelen en ETF's.

Beleggen met Bux is makkelijk, omdat de app weinig toeters en bellen heeft. Je kunt geld inleggen via Tikkie. Een bankoverschrijving werkt ook, maar duurt langer.

Vervolgens kies je aandelen of ETF’s waarin je wilt investeren. ETF's zijn fondsen die een bepaalde index volgen en dus lage beheerskosten hebben. Aandelen kun je filteren op land of op categorie.

Waarin kun je beleggen?

Je kunt beleggen in circa 70 Nederlandse, 170 Duitse, 70 Belgische, 230 Franse, 20 Oostenrijkse en 1.150 Amerikaanse aandelen. Ook heeft Bux 34 ETF's voor je geselecteerd.

Wat zijn de kosten?

Je belegt gratis in Europese aandelen en ETF’s als je je order opgeeft vóór 16.00 uur. Je order wordt tussen 16.00 en 17.00 uur uitgevoerd tegen de dan geldende koers.

Wil je meer invloed op de koers waartegen je koopt, dan kun je kiezen voor een limietorder of een marktorder. Dit kost 1 euro per order. Voor Amerikaanse aandelen zijn deze orders gratis; je betaalt dan alleen 0,25 procent voor het omwisselen van euro’s naar dollars.

Meer kosten zijn er niet.

Speciale kenmerken

  • Aanmelding via de app
  • Eenvoudige uitleg over beleggen
  • Klantenservice via chat of telefoon
  • Geen obligaties, opties, turbo’s etc.
  • Beleg automatisch in ETF's met een Beleggingsplan

Actie

Als je je eerste inleg hebt overgemaakt, krijg je een gratis aandeel. Je kunt maximaal 10 extra gratis aandelen krijgen als je vrienden klant maakt bij Bux.

Door Redactie Beleggingsrekeningen

 

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Ga hier beleggen met Bux Zero


Wat moet ik verder weten?

Bux is een snelgroeiende Europese broker met een hoofdkantoor in Amsterdam. Bux is ook actief in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Ierland.

Als je een portefeuille hebt opgebouwd bij Bux, kun je deze niet overhevelen naar een andere broker. Binnenkort kun je wel een portefeuille die je elders hebt opgebouwd overhevelen naar Bux.

Je niet-belegde geld staat op een beleggingsrekening bij ABN Amro Clearing Bank. Het depositogarantiestelsel beschermt je saldo tot 100.000 euro. Bux staat onder toezicht van de AFM.

Een voorbeeld van de kosten

Timo Oudshoorn heeft voor 10.000 euro aandelen en ETF’s bij Bux. Hij koopt er voor 1.000 euro Nederlandse aandelen bij met een zero-order. Daarvoor betaalt hij geen kosten. Wel loopt hij het risico dat hij iets meer voor zijn aandelen betaalt, omdat hij geen invloed heeft op de prijs. Voor het beheer van zijn portefeuille betaalt hij niets.