José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bux is een manier om te beleggen met je smartphone. Je kunt kiezen uit een groot aantal Nederlandse en buitenlandse aandelen en ETF's en verschillende cryptomunten.

Beleggen met Bux is makkelijk omdat de app weinig toeters en bellen heeft. Je kunt geld inleggen via Tikkie, een bankoverschrijving of via de app.

Vervolgens kies je waarin je wilt investeren. Dat kan bijvoorbeeld in ETF's, fondsen die een bepaalde index volgen en dus lage beheerskosten hebben. 

Waarin kun je beleggen?

Je kunt beleggen in een groot aantal Europese aandelen (ook Nederlandse) en Amerikaanse aandelen. Bijzonder is dat je ook een fractie van een Amerikaans aandeel kunt kopen. Ook heeft Bux een ruime keuze aan ETF's voor je geselecteerd. Ten slotte kun je beleggen in cryptomunten.

Wat zijn de kosten?

Je betaalt 2,99 euro per maand aan servicekosten.

Je belegt drie keer per maand kosteloos in Europese aandelen en ETF’s als je je order opgeeft vóór 16.00 uur. Je order wordt tussen 16.00 en 17.00 uur uitgevoerd tegen de dan geldende koers.

Wil je meer invloed op de koers waartegen je koopt, dan kun je kiezen voor een limietorder of een marktorder. Dit kost 1,99 euro per order. Voor Amerikaanse aandelen kosten deze orders 99 cent plus 0,25 procent voor het omwisselen van euro’s naar dollars.

Hier kunnen spreadkosten bij komen, de kosten van een derde partij. Deze kosten worden niet in rekening gebracht, ze zijn verrekend in de prijs van het aandeel.

Cryptomunten kopen kost 0,5 procent.

Je ontvangt tot slot rente over geld dat nog niet is belegd.

Speciale kenmerken

  • Aanmelding via de app
  • Eenvoudige uitleg over beleggen
  • Klantenservice via chat
  • Geen obligaties, opties, turbo’s etc.
  • Beleg automatisch met een Beleggingsplan

Door Redactie Beleggingsrekeningen

 

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 % + € 35,88 per jaar
Order € 1.000€ 0,- (max. 3 per maand)
Order € 5.000€ 0,- (max. 3 per maand)
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Ga hier beleggen met Bux


Wat moet ik verder weten?

Bux is een snelgroeiende Europese broker met een hoofdkantoor in Amsterdam. Bux is ook actief in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Spanje en Ierland.

Als je een portefeuille hebt opgebouwd bij Bux, kun je deze niet overhevelen naar een andere broker. Een portefeuille die je elders hebt opgebouwd overhevelen naar Bux kan wel, voor zover Bux deze instrumenten zelf aanbiedt.

Je niet-belegde geld staat op een beleggingsrekening bij ABN Amro Clearing Bank. Het depositogarantiestelsel beschermt je saldo tot 100.000 euro. Bux staat onder toezicht van de AFM.

ABN Amro heeft aangekondigd Bux te gaan overnemen. De overname zal waarschijnlijk in 2024 gebeuren.

Een voorbeeld van de kosten

Timo Oudshoorn heeft voor 10.000 euro aandelen en ETF’s bij Bux. Hij koopt er voor 1.000 euro Nederlandse aandelen bij met een zero-order. Daarvoor betaalt hij geen kosten. Wel loopt hij het risico dat hij iets meer voor zijn aandelen betaalt, omdat hij geen invloed heeft op de prijs. Voor het beheer van zijn portefeuille betaalt hij 35,88 euro per jaar.