Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Zelf aandelen kopen op alle bekende beurzen is ook mogelijk bij ABN Amro.

Dit gaat zonder veel extra moeite voor wie al klant is bij deze bank. Het beleggen verloopt namelijk via internetbankieren of de app voor mobiel bankieren.

Via internetbankieren of de app plaats je orders en volg je de waarde van de portefeuille, die je dus helemaal zelf samenstelt.

Dit betekent allemaal wel dat je klant moet zijn of worden van ABN Amro. Wie zijn portefeuille wil overboeken, kan kiezen voor de beleggingsoverstapservice van de bank. De belangrijkste overstapkosten worden dan vergoed.

Zelf Beleggen van ABN Amro is bedoeld voor de meer ervaren belegger die zelf wil kiezen waarin hij handelt, zonder advies. Er is wel uitgebreide ondersteuning voorhanden: ABN Amro biedt gratis hulp via de chat of telefoon.

Waarin kun je beleggen?

Met Zelf Beleggen Basis kun je beleggen in enkele honderden aandelen aan verschillende beurzen. Ook kun je kiezen voor meer dan 200 ETF's en zo'n 200 beleggingsfondsen. Hierin beleg je zonder transactiekosten.

Wil je meer, dan kun je ook kiezen voor Zelf Beleggen Plus. Hiermee beleg je in alle instrumenten op beurzen in 22 landen, waaronder de VS. Er geldt een minimuminleg van €50.

Het is tot slot ook nog mogelijk om periodiek te beleggen. Dan leg je een vast bedrag per maand in, bijvoorbeeld ook €50.

Speciale kenmerken

  • Werkt handig via internetbankieren
  • Gratis hulp bij orders plaatsen
  • Overstapkosten worden vergoed (max. €1.500)
  • Ontvang dagelijks tips en nieuws
  • Winnaar Gouden Stier 2022 publieksprijs

- Waardering klantenservice: 7,7

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken (Zelf Beleggen Basis) *


Beheerkosten0,20 %
Order € 1.000€ 5,50
Order € 5.000€ 7,50
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Vraag hier deze beleggingsrekening aan


Wat moet ik verder weten?

Bij ABN Amro beleg je bij een stevige bank die onder toezicht staat van DNB en AFM. Beleggen is natuurlijk nooit zonder risico, maar je geniet wel een wettelijke bescherming. Lees hiervoor het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen?

Een voorbeeld van de kosten

Petra Schimmelpenninck houdt voor 10.000 euro aan beleggingen aan via ABN Amro Zelf Beleggen Basis. Ze koopt voor 1.000 euro aandelen erbij op de Amsterdamse beurs. Dit kost haar via ABN Amro 5 euro plus 0,05 procent, dus 5,50 euro. Daarnaast betaalt ze jaarlijks 0,2 procent over haar totale portefeuille, dat is in haar geval 20 euro.

Voor Zelf Beleggen Plus zijn de in de tabel genoemde voorbeeldkosten respectievelijk 4,40 en 6 euro. Voor deze manier van beleggen betaal je per jaar 48 euro aan vaste kosten extra.