José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Passief beleggen tegen lage kosten is volgens Index People de beste manier om vermogens te beheren. Beleggers die minimaal een ton willen inleggen, kunnen bij deze vermogensbeheerder terecht.

Index People belegt het geld van klanten in wereldwijd gespreide indexfondsen. Je beleggingen kunnen bestaan uit aandelen en obligaties, maar ook uit grondstoffen en vastgoed. Index People bootst met zijn beleggingen vaste lijsten met deze beleggingsinstrumenten na. Vandaar de naam passief beleggen.

Hoe werkt het?

Voordat je kunt gaan beleggen, vraag je eerst een beleggingsvoorstel aan. In je aanvraag geef je onder andere aan welk deel van je vermogen je wilt beleggen, hoelang en of je duurzaam wilt beleggen.

Ook moet je vragen beantwoorden over hoe je omgaat met risico. Samen met Index People kies je het risicoprofiel dat bij je past, van zeer behoudend tot zeer offensief.

Wat kost het?

Tot een vermogen van 250.000 euro betaal je een beheervergoeding van 0,70 procent per jaar. Hoe hoger je belegde vermogen, des te lager de beheervergoeding.

Verder zijn er kosten binnen de indexfondsen waarin je belegt. Deze bedragen tussen de 0,13 en 0,22 procent per jaar, afhankelijk van het risicoprofiel. Deze kosten worden verwerkt in de koers van het fonds.

Ten slotte zijn er 0,02 procent kosten voor de bank die je beleggingen bewaart.

Speciale kenmerken

  • Gezamenlijk beleggen en beleggen voor een kind kan ook
  • Opnemen en inleggen kan altijd
  • Ook periodiek inleggen en opnemen
  • Genomineerd voor Gouden Stier voor beste keuze vermogensbeheer (2023)

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,70 % (+ fondskosten)
Order € 1.000-
Order € 5.000-
Minimale inleg€ 100.000,-

» Bezoek website


> Vraag een beleggingsvoorstel aan


Wat moet ik verder weten?

Index People verzorgt alleen het beheer van de beleggingen. Deze beleggingen staan op je eigen naam en worden apart bewaard. Daar zijn ze veilig in het geval van een faillissement van Index People.

Index People bestaat sinds 2007 en is gevestigd in Haarlem.

Index People staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) en staat geregistreerd bij het Dutch Securities Institute (DSI).

Voorbeeld van de kosten

Wim van der Linden laat 100.000 euro beleggen door Index People volgens het neutrale risicoprofiel. De beheerkosten voor Index People komen op 0,70 procent, de fondskosten op 0,17 procent en de kosten voor de depotbank op 0,02 procent per jaar. In totaal heeft Wim hiermee 890 euro per jaar aan kosten.