José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Heb je minimaal een ton vrij te beleggen, dan kun je kiezen voor vermogensbeheer door BeSmart. Je belegt dan in duurzame ETF’s (indextrackers) over heel de wereld. Deze beleggingsmethode gaat ervan uit dat passief beleggen per saldo de beste resultaten oplevert.

BeSmart denkt dat je met actief beleggen de beurzen niet kunt verslaan. Daarom kiest deze relatief nieuwe vermogensbeheerder voor beleggen in mandjes met aandelen, obligaties of andere waardepapieren uit een bepaalde index. Hiervan zijn de kosten lager en de rendementen tot op zekere hoogte voorspelbaar.

Hoe werkt het?

Vraag eerst online een beleggingsvoorstel aan. Geef aan waarvoor je het vermogen op termijn wilt gebruiken, hoeveel tijd je hebt om het te laten groeien en hoe je omgaat met risico. Kies ook een streefrendement.

BeSmart doet vervolgens een beleggingsvoorstel dat het gewenste rendement zo goed mogelijk zal benaderen. In dit voorstel staat de verhouding van de verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties en grondstoffen.

Om te kunnen beleggen bij BeSmart heb je een beleggingsrekening nodig bij BinckBank (onderdeel van Saxo Bank). Hier boek je het te beleggen bedrag naar over. BeSmart belegt dit vervolgens in de gekozen ETF’s.

Wat kost het?

Tot een vermogen van €500.000 betaal je een beheervergoeding van 1,45% per jaar (inclusief btw). Voor grotere vermogens is de beheervergoeding lager.

Verder betaal je kosten voor transacties en bewaarloon aan de depotbank. Deze bedragen voor een portefeuille van 100.000 euro 0,165 procent per jaar. Samen is dat 1,62 per jaar.

De ETF’s zelf brengen jaarlijks gemiddeld 0,27% fondskosten met zich mee. 

Speciale kenmerken

  • Relatief lage kosten
  • Brede spreiding
  • Duurzaam beleggen
  • Geen omkijken naar beleggingen

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,62 % (+ fondskosten 0,27 %)
Order € 1.000-
Order € 5.000-
Minimale inleg€ 100.000,-

» Bezoek website


> Ik wil meer weten over BeSmart


Wat moet ik verder weten?

BeSmart bestaat sinds 2015 en is gevestigd in Amsterdam. De beleggingsonderneming is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Doordat het belegde vermogen bij een apart bewaarbedrijf is ondergebracht, heeft een eventueel faillissement van BeSmart of Saxo Bank (waarvan BinckBank onderdeel is) geen invloed op de beleggingen.

Voorbeeld van de kosten

Veronique Perk laat 100.000 euro beleggen door BeSmart. Ze opent hiervoor een beleggingsrekening bij BinckBank, die haar een servicefee van rond de 41 euro per jaar in rekening brengt. De beheerkosten voor BeSmart komen op 1.450 per jaar en de fondskosten op 270 euro per jaar. In totaal is ze hiermee 1.491 euro kwijt.