Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Ideële stichtingen, verenigingen én particulieren kunnen bij Fair Capital Partners op een verantwoorde manier laten beleggen. Deze vermogensbeheerder belegt volgens de criteria van ASN Bank. Je moet wel minimaal 250.000 euro inleggen.

Fair Capital Partners is het vroegere ASN Vermogensbeheer, dat sinds 2018 op eigen benen staat. De manier van beleggen is hetzelfde gebleven.

Waar kun je in beleggen?

Beleggen gebeurt volgens een persoonlijk doorgesproken beleggingsplan dat past bij je risicoprofiel. Je kunt beleggen in aandelen van toekomstgerichte bedrijven die verantwoord en duurzaam handelen. En in staatsobligaties van landen die goed bezig zijn, zowel sociaal als op het gebied van milieu.

Wat kost het?

Voor een vermogen tot een miljoen euro betaal je een vaste beheervergoeding van 1,57 procent. Bij een hoger vermogen daalt dit percentage.

Daarnaast betaal je 0,175 procent aan effectenbank InsingerGilissen, die de beleggingen aan- en verkoopt en administreert. Afhankelijk van je beleggingsprofiel zijn er ook verwerkingskosten buitenland van gemiddeld 0,04 procent.

In totaal komt dat op 1,745 procent.

Speciale kenmerken

  • Duurzame beleggingen met oog voor mens, dier en milieu
  • Voor organisaties en particulieren
  • Ruime persoonlijke aandacht
  • 4 schriftelijke rapportages per jaar

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten1,75 %
Order € 1.000-
Order € 5.000-
Minimale inleg€ 250.000,-

» Bezoek website


> Ga naar aanvragen bij Fair Capital Partners


Een voorbeeld van de kosten

Diederik Overbeek laat 250.000 euro beleggen door Fair Capital Partners. Dit kost hem jaarlijks 4.362 euro. Hiervan gaat zo'n 437 euro naar InsingerGillisen.