Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Wie beschikt over een vermogen van minstens 50.000 euro en dat voor de lange termijn wil laten beheren, kan kiezen voor Vermogensbeheer bij ABN Amro.

Je laat dan alle beleggingsbeslissingen en -handelingen over aan experts bij de bank.

Zij stellen een portefeuille samen op basis van je risicoprofiel. Hierbij kies je ook uit vier zogenaamde mandaten, met elk een ander beleid of uitgangspunt: beleggen in economische groei met oog voor duurzaamheid, een positieve bijdrage aan milieu en maatschappij, beleggen met oog op duurzaamheid en rendement en beleggen als inkomstenbron.

De resultaten zijn te volgen via internetbankieren. Maar je krijgt ook elk kwartaal een overzicht toegestuurd. En ieder jaar is er een persoonlijk gesprek met de vermogensbeheerder, om te kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Wat kost het?

ABN Amro rekent hiervoor één tarief, dat afhangt van jouw gekozen mandaat en profiel. Dit betekent dat je elk jaar beheerkosten betaalt van minimaal 0,97% en maximaal 1,39%.

Kosten voor de fondsaanbieders zijn verwerkt in de koers van de verschillende fondsen.

Speciale kenmerken

  • Beleggen overlaten aan professionals 
  • Al toegankelijk voor vermogens van €50.000
  • Waarde van de portefeuille te volgen via internetbankieren

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,97 % - 1,39 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50.000,-

» Bezoek website


> Meer weten? Klik voor een aanvraag


Wat moet ik verder weten?

- Bij dit product geef je het beleggen volledig uit handen. Dit betekent ook dat de bank jou geen toestemming hoeft te vragen als zij aandelen voor je koopt of verkoopt. Alle afspraken zijn vooraf vastgelegd in het mandaat.

- Extra storten kun je zelf doen. Geld opnemen kan alleen in overleg met de adviseur.

- Stoppen met vermogensbeheer is op elk moment mogelijk, maar moet wel schriftelijk worden gemeld.

Een voorbeeld van de kosten

Jim Biharie laat 250.000 euro beheren door ABN Amro. Hij kiest voor duurzame fondsen. De beheervergoeding bedraagt 1,27 procent, zodat hij aan beheerkosten 3.175 euro betaalt. In de fondsen zit nog 1.425 euro aan kosten verwerkt. In totaal is hij daardoor 4.600 euro kwijt.