Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Dit product is helaas niet meer verkrijgbaar.

------------------------------------------------------

Bij Synvest kun je fiscaal voordelig beleggen voor je pensioen op een lijfrenterekening. Maar je kunt ook volledig vrij beleggen. In beide gevallen heb je de keuze uit verschillende actief en passief beheerde fondsen.

Wie een pensioentekort heeft, kan de inleg voor een pensioenproduct aftrekken op de aangifte inkomstenbelasting. Een voorwaarde is dat je met het eindkapitaal een lijfrente koopt. Dat kan bij Synvest, maar ook bij een andere aanbieder.

Een andere mogelijkheid is dat je volledig vrij belegt in de beleggingsfondsen van Synvest. Je kunt het bedrag dan ook voor iets anders gebruiken, maar je krijgt dan geen belastingaftrek.

Hoe werkt het?

Kies je voor fiscaal vriendelijk beleggen, dan stort je geld op een geblokkeerde beleggingsrekening. Je kunt zelf kiezen in welk beleggingsfonds Synvest dit voor je moet beleggen. Je kunt je beleggingsrekening online openen. 

Waarin kun je beleggen?

Je hebt keuze uit obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen en uit actief beheerde fondsen en indexfondsen. Welk fonds je kiest, is je eigen verantwoordelijkheid. Synvest geeft hier geen advies over.

Wat kost het?

Over iedere storting betaal je 1,05 procent stortingskosten. Daarnaast betaal je beheerkosten: 0,60 procent per jaar over de waarde van de beleggingen. Daarbij komen nog de fondskosten, die per fonds verschillen.

Speciale kenmerken

  • Beleggen met belastingvoordeel
  • Zelf kiezen voor fondsen
  • Kies zelf je inleg
  • Vrij beleggen kan ook

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,60 % (+ fondskosten)
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-

» Bezoek website


> Vraag hier pensioen opbouwen bij Synvest aan


Wat moet ik verder weten?

Synvest brengt beleggingen van klanten onder in een aparte stichting, zodat ze veilig zijn voor eventuele schuldeisers van Synvest.

Synvest is een beleggingsinstelling die werkt met een vergunning van De Nederlandsche Bank. Dat betekent dat het beleggerscompensatiestelsel van toepassing is.

Hierdoor is maximaal 20.000 euro van de waarde van de beleggingen gegarandeerd mocht Synvest een fout maken.

Een voorbeeld van de kosten

Roman Greshoff belegt 5.000 euro in het Synvest Vastgoed Aandelen Index Fonds. Het jaar daarop doet hij daar maandelijks nog 500 euro bij.

Dat kost hem in het tweede jaar 63 euro aan transactiekosten. De beheerkosten bedragen in dat jaar 49,50 euro en de fondskosten ruim 78 euro. In totaal is hij ruim 190 euro aan kosten kwijt in jaar twee.