Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij Bright Pensioen kun je met fiscaal voordeel beleggen voor je pensioen tegen bijzonder lage beleggingskosten. Wel betaal je lidmaatschapskosten. Als lid van Bright kun je gratis een tweede beleggingsrekening openen.

Bright is speciaal bedoeld voor zzp’ers en werknemers die geen pensioen opbouwen. Ook werkgevers kunnen lid worden, om zo voor hun personeel te beleggen voor pensioen.

Bright is een beleggingsinstelling die uitsluitend belegt voor oudedagsvoorzieningen. 

Hoe werkt het?

Nadat je lid bent geworden van Bright, kies je zelf hoeveel geld je inlegt en op welke rekening.

Op je geblokkeerde pensioenrekening leg je in met belastingvoordeel. Maar je kunt ook geld opzij zetten om een buffer op te bouwen waar je altijd bij kunt.

Waarin kun je beleggen?

Bright belegt je inleg in het Bright Lifecycle Fonds. Dit fonds is opgebouwd uit verschillende duurzame indexfondsen. Het fonds kent een neutraal en een defensief subfonds.

Wat kost het?

Om te beginnen betaal je 50 euro inschrijfgeld, waarvoor je aandelen krijgt. Verder betaal je per jaar 210 euro lidmaatschapsgeld, maar alleen als je minimaal 5.000 euro hebt belegd. Wanneer je tijdelijk stopt met inleggen, kun je een lidmaatschapspauze aanvragen.

Het beleggen zelf kost 0,17 tot 0,21 procent per jaar. Deze kosten zijn verwerkt in het fonds.

Speciale kenmerken

  • Extra voordelen voor zzp’ers (buffer opbouwen, arbeidsongeschiktheidsvoorziening)
  • Lage kosten voor pensioenopbouw
  • Ontvang aandelen Bright en winstdeling
  • Meepraten over het beleid

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Afsluitkosten€ 50,- (+ € 210 per jaar)
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieGeen
Maximale garantie-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen voor Bright Pensioen


Wat moet ik nog meer weten?

Deelnemers van Bright Pensioen blijven altijd zelf eigenaar van hun beleggingen.

Bright verdient niet aan het beleggen zelf, deze dienst verleent het bedrijf tegen kostprijs. Het lidmaatschapsgeld is bedoeld om de bedrijfskosten te dekken. Zodra dit winst gaat opleveren, deelt Bright die met de deelnemers.

Een voorbeeld van de kosten

Lidewij Vriesekoop heeft vorig jaar 5.000 ingelegd in Bright Pensioen. Dit jaar maakt ze maandelijks 500 euro over.

De beheerkosten komen in het tweede jaar op 16 euro uit en de transactiekosten maar net op 4 euro. Het grootste deel van de kosten gaat naar de vaste jaarlijkse kosten van 210 euro. Daardoor is ze in jaar twee 230 euro kwijt.