Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij Brand New Day kun je flexibel beleggen met belastingvoordeel voor je pensioen. Je hoeft geen verstand van beleggen te hebben. Wil je toch zelf beleggingskeuzes maken? Dat mag ook.

Binnen de regels die de Belastingdienst stelt, mag je bij Brand New Day zo veel en zo vaak geld storten als je wilt. Er geldt geen minimum.

Hoe werkt het?

De pensioenrekening kun je online openen. Daarna kies je modelbeleggen of vrij beleggen. Bij modelbeleggen kies je alleen het risico. Brand New Day belegt je inleg in indexfondsen. Bij vrij beleggen kies je de fondsen zelf.

Je bepaalt zelf wanneer je met pensioen wilt gaan, zolang dat maar past binnen de fiscale regels. Op die datum kun je met het eindbedrag een lijfrente aankopen waar je wilt.

Waarin kun je beleggen?

De modelportefeuilles beleggen je geld in indexfondsen met obligaties en aandelen over heel de wereld. Als de pensioendatum dichterbij komt, verhuist een groter deel van het vermogen naar obligaties. Als je dat niet wilt, kun je deze risicoafbouw ook uitzetten.

Kies je voor vrij beleggen, dan kun je kiezen uit acht aandelenfondsen en zes obligatiefondsen. Als je automatische risicoafbouw wilt, kun je daar zelf voor kiezen.

Wat kost het?

Voor het openen van een pensioenrekening betaal je eenmalig 45 euro afsluitkosten. Vervolgens betaal je voor iedere storting eenmalig 0,50 procent.

Het beheer kost 0,44 procent per jaar over het totale vermogen. Deze kosten worden ieder kwartaal afgeschreven.

Verder betaal je 0,15 tot 0,17 procent fondskosten, als je vrij belegt kunnen de fondskosten oplopen tot 0,26 procent. Die zitten in het fonds verwerkt. Switchen tussen verschillende fondsen is gratis.

Speciale kenmerken

  • Lage kosten
  • Duidelijke informatie
  • Online je pensioenrekening beheren
  • Belastingvoordeel

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,44 % (+ fondskosten)
Afsluitkosten€ 45,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-

» Bezoek website


> Begin hier met pensioenbeleggen bij Brand New Day


Wat moet ik verder weten?

Brand New Day brengt beleggingen onder in een apart bewaarbedrijf. Ze zijn daar veilig in het geval van een faillissement.

Een voorbeeld van de kosten

Hélène Vandenbroeke heeft vorig jaar 5.000 euro belegd bij Brand New Day en heeft voor dit jaar een automatische overschrijving van 500 euro per maand ingesteld.

Aan het eind van het tweede jaar heeft ze ruim 36 euro aan beheerkosten betaald over de totale inleg en 30 euro transactiekosten over de nieuwe inleg. Aan fondskosten is ruim 12 euro ingehouden. In totaal is ze in het tweede jaar bijna 79 euro kwijt.