José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met SNS kun je naar een doel toe beleggen met behulp van de Doelplanner, een rekenhulp die óf je inleg óf je eindbedrag uitrekent.

De Doelplanner is onderdeel van de internetbankieromgeving MijnSNS. Je hoeft echter geen betaalrekening bij deze bank te hebben.

In de Doelplanner regel je ook hoeveel je inlegt en welk deel je eventueel als spaargeld aanhoudt.  Als je wilt, waarschuwt de tool als je je doel niet gaat halen.

Waarin kun je beleggen?

SNS belegt je geld in een duurzaam mixfonds van ASN Bank dat past bij het risico dat je wilt lopen. De fondsen variëren van zeer defensief tot zeer offensief.

Wat kost het?

De servicekosten bedragen 0,30 procent per jaar. Fondskosten zijn verwerkt in de koers en bedragen 0,90 procent. Verder betaal je afhankelijk van het gekozen risico 0,05 tot 0,29 transactiekosten binnen het fonds. Ook deze zijn verwerkt in de koers.

Speciale kenmerken

  • Spaardeel altijd opneembaar
  • Uitstappen kan op ieder moment
  • Inleggen kan vanaf 10 euro per keer
  • Beleggen bij een duurzame bank

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,30 % ** (+ fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *1,35 %

» Bezoek website


> Begin hier met SNS Doelbeleggen


Wat moet ik verder weten?

SNS is net als ASN onderdeel van de Volksbank, samen met Regiobank en BLG Wonen. Dit is de vierde bank van Nederland.

Een voorbeeld van de kosten

Martijn Springer belegt 5.000 euro in één keer met SNS Doelbeleggen en begint meteen met maandelijks 100 euro bijstorten. Hij brengt 100 procent van zijn inleg onder in het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal. Aan fondskosten is hij hiervoor het eerste jaar 59 euro kwijt. De beheerkosten van 17 euro betaalt hij apart. Alles bij elkaar bedragen de kosten in het eerste jaar ruim 76 euro, zonder rekening te houden met het rendement.

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.

** Boven een vermogen van €100.000 betaal je minder.