José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Saxo Bank Equity Portfolios zijn professioneel beheerde aandelenportefeuilles. Particuliere beleggers die minimaal 30.000 euro of dollar inleggen, kunnen hiermee vermogen opbouwen.

Saxo Morningstar Moat portfolio is een voorbeeld van zo’n portfolio. Dit is een modelportefeuille bestaande uit 30 verschillende aandelen.

Morningstar, een aanbieder van beleggingsonderzoek, heeft deze portefeuille samengesteld door van bedrijven over heel de wereld na te gaan of ze gedurende 10 of 20 jaar een voordeel zullen hebben ten opzichte van hun concurrenten.

Hoe werkt het?

Open eerst een beleggingsrekening bij Saxo Bank. Daarbij beantwoord je enkele vragen over je kennis en ervaring met beleggen. Vervolgens kun je in het onlineplatform Saxotrader Go beginnen met beleggen en de ontwikkeling van de waarde volgen.

Extra geld inleggen kan vanaf 5.000 euro. Geld opnemen kan alleen door het portfolio te beëindigen. Eventueel kun je bepaalde aandelen behouden, maar je bent dan zelf verantwoordelijk voor het beheer ervan.

Wat kost het?

Saxo Bank brengt 0,75 procent servicekosten per jaar in rekening. 

Daarnaast betaal je 0,18 tot 0,75 procent transactiekosten, afhankelijk van het portfolio dat je kiest.

Speciale kenmerken

  • Geen omkijken naar je beleggingen
  • Professionele aanpak
  • Op basis van onafhankelijk onderzoek
  • Selectie van de beste aandelen

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,75 % (+ transactiekosten)
Order € 1.000- (niet mogelijk)
Order € 5.000- (niet mogelijk)
Minimale inleg€ 30.000,-
Totale lopende kosten (geschat) *1,11 %

» Bezoek website


> Open een beleggingsrekening bij Saxo Bank


Wat moet ik verder weten?

Saxo Bank is een Deense bank met vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor staat in Kopenhagen. De Nederlandse vestiging is in Amsterdam. Saxo Bank is geregistreerd bij de AFM als beleggingsinstelling.

Let op: Voorheen was het openen van een beleggingsrekening bij Saxo Bank gratis. Sinds de overname van Binck betalen Nederlandse rekeninghouders een maandelijkse servicefee.

De Equity Portfolio's worden op dit moment niet via de Nederlandse website aangeboden.

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.