Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met Peaks beleg je automatisch in duurzame indexfondsen. Je inleg komt op een even inventieve als geruisloze manier tot stand: met het wisselgeld dat je opspaart. Óf met dagelijks 1 euro.

Hoe werkt Peaks?

De app die je moet downloaden rondt iedere normale girale transactie die je doet af naar boven, naar de volgende hele euro. Dat gebeurt zowel bij pinbetalingen als bij je internetbestellingen en bankoverschrijvingen.

Het digitale wisselgeld dat je zo verzamelt, wordt je inleg. Peaks haalt één keer per week het opzijgezette totaal van je betaalrekening en stopt het in je beleggingsportefeuille.

Deze manier van beleggen werkt als je een rekening hebt bij Rabobank, ING, ABN Amro, ASN Bank, SNS, Bunq, Regiobank, N26, Revolut of Triodos. 

Je kunt ook zelf kiezen om elke dag automatisch 1 euro in te leggen of een veelvoud daarvan. Je kunt ook een pushbericht laten sturen als er een meevaller binnenkomt op je bankrekening. Of je kiest gewoon zelf een vast bedrag per maand om te beleggen.

Je kiest zelf je beleggingsprofiel. Peaks biedt 4 risicolevels aan: mild, pittig, scherp en heet.

Waarin kun je beleggen?

Je digitale wisselgeld gaat automatisch naar indexfondsen van aanbieders iShares (Blackrock), UBS en DWS. Bij de selectie wordt gelet op duurzaamheid. Bij heet beleggen (offensief) bestaat het indexfonds voor 90% uit aandelen.

Wat kost het?

Je betaalt maandelijks 99 cent aan Peaks. Daar bovenop betaal je 0,5 procent kosten over je belegde vermogen per jaar.

Peaks is echter de eerste 3 maanden gratis. 

De fondskosten liggen tussen 0,15% en 0,23% per jaar. Deze gaan af van je beleggingsrendement.

Speciale kenmerken

  • Makkelijk beleggen in duurzame fondsen
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Zeer lage fondskosten
  • Wisselgeld en/of meevallers beleggen

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,50 % (+ € 11,88 per jaar)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Download de Peaks-app en open een beleggingsrekening


Wat moet ik verder weten?

Voor dit product heb je een Nederlandse betaalrekening nodig. Peaks werkt vooralsnog niet als je bankiert bij Knab.

Je zit niet vast aan Peaks. Je kunt de inleg pauzeren en je belegde vermogen is altijd beschikbaar. 

Wat maakt dit product duurzaam?

De bedrijven in de fondsen zijn getoetst op omgang met mensenrechten en milieu. Ook steun je geen wapenhandel, tabaksproductie of onethisch bestuur.

Een voorbeeld van de kosten

Jeffrey Osse zet gemiddeld een euro per dag opzij voor Peaks. Hij kiest de pittige beleggingsstijl. Na een jaar heeft hij 13,20 euro aan kosten betaald, afgezien van eventuele kosten over een positief rendement. Het grootste deel daarvan gaat naar het beheer: 12,85 euro. De rest bestaat uit fondskosten.