Bij Openbank beleg je geautomatiseerd met een beleggersprofiel. Je hebt alleen een betaalrekening nodig bij deze nieuwe bank. Starten kan met minimaal 500 euro.

Voordat je begint met beleggen, moet je vragen beantwoorden over je doelen en je financiële situatie. Daaruit rolt een beleggersprofiel, dat kan variëren van conservatief tot agressief. Je mag ook kiezen voor een lager risico.

Beleggen gebeurt via internet of via de app van Openbank. Hiermee leg je incidenteel of periodiek geld in. Ook kun je online je beleggingen volgen en grafieken raadplegen. Als je een bepaald resultaat wilt bereiken op een vastgestelde datum, ga je met online tools na of je op koers ligt.

Waarin kun je beleggen?

Zelf kies je alleen een passend profiel. De Robo-Advisor – de automatische beleggingsadviseur van Openbank – kiest de beleggingsfondsen die daarbij horen. Openbank werkt daarvoor samen met vermogensbeheerder Blackrock en met moederbedrijf Santander.

Wat kost het?

Als je niet meer dan 25.000 euro belegt, betaal je 1,03 procent per jaar. Daarboven wordt het goedkoper: 0,79 procent tot 100.000 euro en 0,67 procent tot 500.000 euro bijvoorbeeld. Meer kosten zijn er niet. Geld opnemen of de rekening opheffen is gratis.

Speciale kenmerken

  • Online hulpmiddelen
  • Veel vrijheid bij inleggen en opnemen
  • Ook duurzame fondsen beschikbaar
  • Moderne bank met sterk moederbedrijf
  • Telefonisch bereikbaar

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,42 % - 1,03 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 500,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Openbank


Wat moet ik verder weten?

Openbank is een dochterbedrijf van de Spaanse bank Santander, een van de grootste banken in Europa met een bankvergunning in Spanje.

Openbank biedt in Nederland een gratis betaal- en spaarrekening aan. Hiervoor geldt het depositogarantiestelsel.

Een Open-betaalrekening is een voorwaarde om te kunnen beleggen via Openbank.

Spaarvoordeel voor beleggers

De rente op de spaarrekening van Openbank is het eerste halfjaar 2 procent en daalt daarna naar 0,01 procent. Als je minimaal 35.000 euro belegt met ‘We investeren voor jou’, krijg je een rente van 0,2 procent over de eerste 5.000 euro op de spaarrekening.

Een voorbeeld van de kosten

Noah de Brouwer belegt 5.000 euro in één keer en maandelijks 100 euro bij Openbank. Aan het eind van het jaar is hij hiervoor ruim 58 euro aan beheerkosten kwijt, afgezien van de kosten over een eventueel positief rendement. Overige kosten zijn er niet.