Bij Openbank beleg je geautomatiseerd met een beleggersprofiel. Je hebt alleen een betaalrekening nodig bij deze digitale bank. Starten kan met minimaal 500 euro.
Voordat je begint met beleggen, moet je vragen beantwoorden over je doelen en je financiële situatie. Daaruit rolt een beleggersprofiel dat kan variëren van conservatief tot agressief. Je mag ook kiezen voor een lager risico.
Beleggen gebeurt via internet of via de app van Openbank. Hiermee leg je incidenteel of periodiek geld in. Ook kun je online je beleggingen volgen en grafieken raadplegen. Als je een bepaald resultaat wilt bereiken op een vastgestelde datum, ga je met onlinetools na of je op koers ligt.
Zelf kies je alleen een passend profiel. De Robo-Advisor – de automatische beleggingsadviseur van Openbank – kiest de beleggingsfondsen die daarbij horen. Openbank werkt daarvoor samen met vermogensbeheerder Blackrock en met moederbedrijf Santander.
Als je niet meer dan 25.000 euro belegt, betaal je 1,03 procent per jaar. Daarboven wordt het goedkoper: 0,79 procent tot 100.000 euro en 0,67 procent tot 500.000 euro bijvoorbeeld. Meer kosten vermeldt Openbank niet. Geld opnemen of de rekening opheffen is gratis.
Door Redactie Beleggingsrekeningen
Openbank is een dochterbedrijf van de Spaanse bank Santander, een van de grootste banken in Europa met een bankvergunning in Spanje.
Openbank biedt in Nederland een gratis betaal- en spaarrekening aan. Hiervoor geldt het depositogarantiestelsel.
Een Open-betaalrekening is een voorwaarde om te kunnen beleggen via Openbank.
Noah de Brouwer belegt 5.000 euro in één keer en maandelijks 100 euro bij Openbank. Aan het eind van het jaar is hij hiervoor ruim 58 euro aan beheerkosten kwijt, afgezien van de kosten over een eventueel positief rendement.
* Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.