Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Wie zelf niet wil beleggen kan dit helemaal overlaten aan Nationale-Nederlanden. Je legt alleen een maandelijks of eenmalig bedrag in. De beleggers van NN doen de rest, op basis van je profiel.

Eerst beantwoord je een vragenlijst, om je profiel te bepalen. Zo kom je uit bij één van de zeventien modelportefeuilles. Deze zijn verdeeld over vier risicogroepen: defensief, neutraal, offensief en liquide. Liquide is bijna hetzelfde als een spaarrekening.

Hierna bepaal je zelf de inleg. Een maandbedrag moet minstens 50 euro zijn, een eenmalig bedrag minimaal 1.000 euro. Aanpassen van de inleg is dagelijks mogelijk, kosteloos.

NN hanteert de zogenaamde lifecyclemethode. Dit houdt in dat het risico afneemt naarmate de einddatum van je belegging dichterbij komt. Je mag zelf aangeven of NN dit moet toepassen of niet.

Beheerd Beleggen kun je online aanvragen.

Waarin kun je beleggen?

NN belegt in beleggingsfondsen en indextrackers van uiteenlopende aanbieders. Iedere portefeuille belegt wereldwijd.

Wat kost het?

NN rekent 0,82% beheerkosten. 

Daarbovenop komen nog fondskosten, die per portefeuille variëren. Offensieve portefeuilles hebben hogere kosten dan defensieve.

NN rekent verder geen kosten bij aan- of verkoop van fondsen.

Speciale kenmerken

  • Geen omkijken
  • Bescheiden inleg mogelijk
  • Makkelijk voor wie niet zelf kan beleggen
  • Ruim aanbod van voorbeeldportefeuilles

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,82 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1.000,-
Totale lopende kosten (geschat) *1,52 %

» Bezoek website


> NN Beheerd Beleggen hier aanvragen


Wat moet ik verder nog weten?

Stoppen met beleggen kan altijd, op elk moment. Je betaalt daar geen boete voor.

Een voorbeeld van de kosten

Bram Koster belegt 5.000 euro in een neutrale modelportefeuille. Zijn beheerkosten zijn 0,82 procent, dus 41 euro. Voor de beleggingsfondsen is hij circa 36,00 euro kwijt. In totaal betaalt hij het eerste jaar 77,00 euro.

* Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen (neutrale portefeuille).