José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Wil je beleggen om je vermogen te laten groeien, maar niet zelf beslissen waarin je belegt? Dan kun je alle beleggingskeuzes overlaten aan Mexem Vermogensbeheer.

Voordat Mexem een beleggingsrekening voor je opent, geef je antwoord op vragen over je beleggingsdoelen, hoelang je wilt beleggen en hoeveel ervaring je hebt. Ook kun je aangeven welke sectoren je interesseren.

Standaard begin je met 15.000 euro of meer. In overleg is een lager startbedrag mogelijk, minimaal 10.000 euro.

Waarin kun je beleggen?

Je krijgt een portefeuillevoorstel met een passend risicoprofiel dat kan variëren van defensief tot agressief. Hierin kunnen onder andere VS-aandelen, wereldwijde staatsobligaties en grondstoffen zitten. Als je wilt, kun je de verhouding van deze categorieën wijzigen.

Mexem belegt je geld in verschillende indextrackers, een soort beleggingsfondsen die een bepaalde lijst met aandelen, obligaties of grondstoffen volgen.

Mexem houdt in de gaten of je portefeuille blijft voldoen aan het risico dat in het begin voor jou is gekozen. Je portefeuille wordt hiervoor ieder kwartaal bijgewerkt.

Wat kost het?

De rekening openen is gratis en ook geld inleggen en opnemen kost niets. Je betaalt 1 procent beheerkosten per jaar over je belegde vermogen. Transactiekosten voor het opbouwen en bijwerken van je portefeuille bedragen tussen de 0,25 en 0,50 procent.

Ten slotte betaal je tussen de 0,24 en 0,51 procent fondskosten, gemiddeld 0,36 procent per jaar. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Speciale kenmerken

  • Zelf voorkeurssectoren kiezen
  • Goed gespreid beleggen
  • Online inzicht in je portefeuille
  • Ook voor zakelijke klanten

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,00 % (plus fonds- en transactiekosten)
Order € 1.000-
Order € 5.000-
Minimale inleg€ 15.000,-
Totale lopende kosten (geschat) *1,74 %

» Bezoek website


> Begin hier met Mexem Vermogensbeheer


Wat moet ik verder weten?

Mexem opent voor klanten een beleggingsrekening bij Interactive Brokers in Ierland. Deze rekening staat los van Mexem. Beleggingen zijn en blijven altijd eigendom van de belegger zelf. Verder geldt de Ierse beleggerscompensatie tot een bedrag van 20.000 euro.

Mexem heeft in Nederland een kantoor in Amstelveen. Als je vragen hebt, kun je mailen, bellen of een WhatsApp-bericht sturen. Er is standaard geen persoonlijke begeleiding.

Een voorbeeld van de kosten

Mike Sprengers belegt 15.000 euro bij Mexem. Aan het eind van het jaar is hij hiervoor zo’n 261 euro aan kosten kwijt. Hierbij is geen rekening gehouden met het rendement.

* Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij beleggen met een gemiddeld risico.