José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Fondsstad is een beleggingsonderneming die actief beheerde beleggingsfondsen aanbiedt. Het doel is daarmee een hoog rendement te behalen.

Voor indexfondsen hoef je niet bij Fondsstad te zijn. Deze aanbieder gelooft in actief beheer en biedt beleggers drie beleggingsstrategieën aan: defensief, gematigd en dynamisch. Je belegt altijd goed gespreid in verschillende markten en regio’s.

Fondsstad Dynamisch Fonds

Bij Fondsstad kun je onder andere beleggen in het Fundshare UCITS Fondsstad Dynamisch Fonds. Dit fonds belegt in andere actief beheerde beleggingsfondsen over heel de wereld.

De fondsbeheerder heeft de vrijheid om te reageren op het wereldnieuws en daar de portefeuille op aan te passen. Fondsstad is ervan overtuigd dat dit leidt tot een hoger rendement.

Het Fondsstad Dynamisch Fonds heeft een betrekkelijk hoog risico. Het is daarom niet geschikt voor beleggers met een beleggingshorizon korter dan vijf jaar.

Wat kost het?

Fondsen van Fondsstad aanschaffen via een beleggingsrekening bij DeGiro is gratis. 

De managementkosten van het Fondsstad Dynamisch Fonds bedragen maximaal 1,65 procent.

Speciale kenmerken

  • Geen instapkosten
  • Ruime informatie over fondskenmerken
  • Wereldwijd gespreid beleggen
  • Kans op een hoog rendement bij een lange beleggingshorizon

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,65 % (maximaal)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *1,65 %

» Bezoek website


> Vraag een informatiepakket over Fondsstad aan


Wat moet ik verder weten?

Wil je meer weten over beleggen via Fondsstad, vraag dan een informatiepakket aan.

Je kunt het Fondsstad Dynamisch Fonds kopen via partners van het bedrijf. Naast DeGiro zijn dat onder andere  ABN Amro, ING en Binck Bank.

Fondsstad is eigendom van de beleggingsonderneming Fund Analytics Investment Management LLP, die is geregistreerd bij de AFM.

Een voorbeeld van de kosten

Sven de Boer belegt 10.000 euro in FundShare UCITS Fondsstad Dynamisch Fonds. Hij betaalt jaarlijks maximaal 165 euro aan beheer- en fondskosten.

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.