Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met Gemaksfondsen van Fitvermogen.nl kun je met een vrij te kiezen inleg en risico beleggen in mixfondsen van Goldman Sachs.

Een belangrijk voordeel van deze aanbieder is dat je hierbij alleen de kosten van de fondsen betaalt. Andere kosten zijn er niet.

Hoe werkt het?

Je kiest slechts uit drie profielen: voorzichtig, neutraal en avontuurlijk. Bij elk van deze profielen horen een of twee mixfondsen van NN waarin voor je wordt belegd.

Ieder fonds heeft een iets andere mix van obligaties en aandelen, en daarmee ook een ander risico, van laag tot hoog.

Bij elk profiel raadt Fitvermogen.nl een minimale beleggingstermijn aan, maar deze is niet verplicht. Starten en stoppen kan op elk moment, zonder kosten.

Inleggen kan al vanaf 25 euro. Je maakt zelf een keuze uit de fondsen en krijgt geen persoonlijk advies.

Waarin kun je beleggen?

Er zijn in totaal 5 Goldman Sachs Dynamic Mix Funds. Dit zijn wereldwijd gespreide portefeuilles van voornamelijk aandelen, obligaties en onroerend goed. De fondsen zijn onderscheiden door onder meer Morningstar en de Gouden Stier. 

Wat kost het?

De fondskosten variëren van 0,55 tot 0,75% per jaar, afhankelijk van welk fonds je kiest. Naast deze fondskosten, worden ook transactiekosten binnen het fonds ingehouden, die variëren van 0,14 tot 0,20%. Fitvermogen.nl rekent geen andere kosten. De rekening openen is gratis.

Speciale kenmerken

  • Laagdrempelig: na een videogesprek direct beginnen
  • Kies alleen het risico en de inleg
  • Betaal uitsluitend fondskosten
  • Stoppen kan op elk moment

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 % (+ fondskosten 0,69 - 0,95 %)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 25,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,84 %

» Bezoek website


> Open hier een rekening bij Fitvermogen.nl


Wat moet ik verder weten?

Fitvermogen.nl is een merknaam voor zelf online beleggen bij NN Investment Partners. Dat is de grootste aanbieder van beleggingsfondsen in Nederland.

Het is bij dit product niet mogelijk om beleggingsadvies te vragen aan Fitvermogen.nl.

Een voorbeeld van de kosten

Claire Dijksterhuis kiest voor het Goldman Sachs Dynamic Mix Fund III. Ze belegt meteen 5.000 euro en begint tegelijkertijd met een maandelijkse inleg van 100 euro. De kosten voor dit fonds zijn 0,84 procent. Aan het einde van het jaar heeft ze in totaal zo’n 47,50 aan fondskosten betaald (inclusief transactiekosten binnen het fonds), die zijn verrekend in de koers van het fonds. Meer kosten zijn er niet.

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.