José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij Doelbeleggen.nl kies je eerst een concreet doel, zoals de hypotheek aflossen. Vul ook je voorgenomen inleg en einddatum in en Doelbeleggen.nl bepaalt de haalbaarheid.

Beantwoord vervolgens vragen over je financiële situatie en over het risico dat je wilt nemen. Hieruit blijkt welke van de vijf beleggingsprofielen bij je past.

Doelbeleggen.nl belegt volgens het risicoprofiel dat bij je past zonder dat je er omkijken naar hebt. Als je geen hoog risico kunt of wilt nemen, kan dat de haalbaarheidskans van het doel verkleinen.

In je persoonlijke online omgeving kun je zien of het doel nog steeds in zicht is. Normale beursschommelingen krijgen hierin geen grote nadruk.

Mocht het echt nodig zijn om actie te ondernemen, dan krijg je een waarschuwing. Je kunt dan bijvoorbeeld je inleg verhogen of iets langer doorgaan met beleggen.

De minimuminleg is 25 euro.

Waarin kun je beleggen?

Doelbeleggen belegt uitsluitend in indextrackers, ook wel ETF’s genoemd. Dit zijn mandjes met aandelen, obligaties of vastgoed uit een bepaalde index, zoals een index met Amerikaanse bedrijven. Deze manier van beleggen garandeert een goede spreiding tegen relatief lage kosten.

Wat kost het?

De beheerkosten bedragen 0,75 procent over het belegd vermogen per jaar. Over de waarde van aangekochte of verkochte fondsen betaal je 0,10 procent transactiekosten.

Ten slotte verrekenen de beheerders van de indextrackers jaarlijks gemiddeld 0,21 procent aan fondskosten in de koers.

Speciale kenmerken

  • Beleggen met een doel voor ogen
  • Heldere kosten en voorwaarden
  • Een rekening openen kan volledig online
  • Haalbaarheidsindicatie geeft gemoedsrust
  • Stoppen kan altijd

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,75 % + fondskosten (gem. 0,21 %)
Order € 1.000€ 1,-
Order € 5.000€ 5,-
Minimale inleg€ 25,-

» Bezoek website


> Begin hier met Doelbeleggen


Wat moet ik verder weten?

Doelbeleggen.nl is een beleggingsonderneming met een registratie bij de Autoriteit Financiële Markten. Het bedrijf komt voort uit een idee van Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer.

Een speciale bewaarstichting beheert de beleggingen van klanten, zodat deze veilig zijn bij een eventueel faillissement van Velthuyse & Mulder.

Een voorbeeld van de kosten

Yusuf Polat legt 5.000 euro in één keer in voor Doelbeleggen. Meteen regelt hij dat hij 100 euro per maand belegt het hele jaar door. Aan het eind van het jaar heeft hij ruim 60 euro kosten gemaakt. Het grootste deel hiervan zijn beheerkosten, ruim 42 euro. Bij een positief rendement kunnen de kosten net iets hoger uitpakken.