José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met Centraal Beheer Mixfondsen kun je goed gespreid beleggen zonder dat je de beurs hoeft te volgen. Je kunt kiezen uit verschillende mixfondsen met een uiteenlopend risico.

Beleggen bij Centraal Beheer begint met het openen van een beleggingsrekening. Vervolgens kun je in de app of via Mijn Centraal Beheer geld overmaken en een mixfonds kiezen. Iedere week of iedere maand automatisch inleggen kan ook.

Waarin kun je beleggen?

Bij de keuze van een Mixfonds gaat het om het risico dat je wilt nemen. Mixfonds Voorzichtig is vooral bedoeld voor mensen die over 2 tot 5 jaar over hun geld willen kunnen beschikken. Het bevat vooral obligaties en weinig aandelen.

Mixfonds Ambitieus bevat voornamelijk aandelen en minder obligaties. Het is bedoeld voor mensen die hun geld zeker 10 jaar niet nodig hebben. Mixfonds Gemiddeld zit daar tussenin.

Ten slotte is er nog een Mixfonds Zeer Ambitieus, voor als je beleggingshorizon 15 jaar of langer is.

Je kunt ook verschillende mixfondsen kiezen en je inleg hierover verdelen. Een handig extraatje van Centraal Beheer is de Fondsverdeler, waarmee je je inleg automatisch in een vaste verhouding kunt verdelen over meerdere fondsen. Je hebt er dan geen omkijken naar.

Wat kost het?

Het beheer van een mixfonds kost jaarlijks 0,60% van je belegde vermogen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers.

Daarnaast betaal je eenmalig 0,30% voor elke inleg. Je kunt altijd switchen van het ene fonds naar het andere of je beleggingen verkopen. Dat kost niets.

Speciale kenmerken

  • Beleggen zonder enige moeite
  • Bepaal zelf wat je inlegt
  • Maatschappelijk verantwoord beleggen
  • Makkelijk beginnen, makkelijk weer stoppen

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,60 %
Order € 1.000€ 3,-
Order € 5.000€ 15,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,60 %

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen in mixfondsen


Wat moet ik verder weten?

Centraal Beheer geeft geen advies, controleert niet of het mixfonds bij je past en waarschuwt niet bij koersdalingen.

Je beleggingen blijven buiten een eventueel faillissement van de fondsbeheerder.

Wat maakt dit product verantwoord?

De mixfondsen van Centraal Beheer worden beheerd door Achmea Investment Management. Bij het kiezen van aandelen en obligaties kijkt Achmea naar gedrag van bedrijven en landen rond milieu, maatschappij en bestuur. Er wordt niet belegd in onder meer wapens, tabaksproducten, controversiële landen en bedrijven die zich niet houden aan het Global Compact van de VN. Daarnaast gaat Achmea in gesprek met ondernemingen en doet zij mee met stemmingen in de aandeelhoudersvergadering.

Een voorbeeld van de kosten

Wilma van Wonderen begint op 1 januari met beleggen en kiest het mixfonds met gemiddeld risico. Zij legt bij aanvang 5.000 euro in en stort elke maand 100 euro bij.

Aan het eind van het jaar heeft zij in totaal 52,20 euro aan kosten. Dit gaat van haar rendement af.

In dit rekenvoorbeeld is het rendement op de beleggingen gemakshalve buiten beschouwing gelaten.

* Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.