José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met Brand New Day Modelbeleggen kun je zonder moeite goed gespreid beleggen. Dat doen de experts van Brand New Day voor je. Je kunt ook duurzaam beleggen in een groene modelportefeuille.

Brand New Day heeft vijf standaard modelportefeuilles en vijf duurzame modelportefeuilles. De risico’s variëren van zeer defensief tot zeer offensief.

Tussentijds switchen kan altijd en is gratis, ook als je toch liever vrij wilt beleggen. Je kunt zelf kiezen of het risico automatisch wordt afgebouwd vanaf vijftien jaar voor de einddatum.

Waarin kun je beleggen?

De modelportefeuilles zijn samengesteld uit fondsen die Brand New Day zelf beheert, zoals wereldwijde aandelen- en obligatiefondsen. De zeer offensieve standaard modelportefeuille bijvoorbeeld bevat vier aandelenfondsen in een vastgestelde verhouding. De zeer defensieve standaard modelportefeuille bevat voornamelijk obligatiefondsen.

De groene modelportefeuilles zijn opgericht in 2023 en daarmee beleg je in duurzame projecten, zoals windmolens en bedrijven met een lage CO2-uitstoot. In een groene modelportefeuille beleg je iets minder goed gespreid.

Wat kost het?

Voor het beheer betaal je jaarlijks 0,34 procent van de waarde van de portefeuille, of je nu standaard of groen belegt. Verder zitten er kosten verwerkt in de fondsen zelf, gemiddeld 0,15 tot 0,17 procent, bij groene modelportefeuilles is dat gemiddeld 0,25 procent. Geld storten en opnemen kost niets.

Speciale kenmerken

  • Beleggen in 20.000 verschillende aandelen en obligaties
  • Stoppen en switchen kan altijd
  • Herbalanceren gebeurt automatisch
  • Geen omkijken naar

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,34 % (+ fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,50 % *

» Bezoek website


> Begin hier met modelbeleggen


Wat moet ik verder weten?

Brand New Day is een bank en een beleggingsinstelling. Als je wilt gaan beleggen, open je een beleggingsrekening met een eigen IBAN bij Brand New Day Bank. Geld op deze rekening is tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel. Beleggingen zijn altijd veilig in het geval van een faillissement.

Een voorbeeld van de kosten

Dorine Verhagen begint met beleggen met 5.000 euro en legt ook maandelijks 100 euro extra in. Er wordt 0,16 procent ingehouden op de koers van haar fondsen. Aan servicekosten is ze 0,34 procent per jaar kwijt. In totaal kost dat haar het eerste jaar ruim 28 euro (geen rekening houdend met het rendement).

* Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.