Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Begeleid Beleggen van ABN Amro is bedoeld voor wie zo gemakkelijk mogelijk wil beleggen.

Er hoeven maar een paar basiskeuzes te worden gemaakt. Dat gaat via internetbankieren en een online hulptool van ABN Amro. Je moet dus klant zijn van de bank.

Hoe werkt het?

Een nieuwe belegger kiest uit zes zogenaamde Profielfondsen. Deze hebben elk een eigen risico, uiteenlopend van zeer defensief tot zeer offensief.

Met Profielfonds 1 laat je alleen beleggen in relatief veilige obligaties en liquiditeiten. Profielfonds 6 (zeer offensief, dus erg risicovol) bestaat voor 90 procent uit aandelen.

Verder kies je een doel, een einddatum en een doelbedrag. Beide mag je altijd aanpassen. Bij elk fonds hoort wel een aanbevolen minimale looptijd.

Geld inleggen kan eenmalig, periodiek en/of incidenteel, met telkens een minimum van €50. 

ABN Amro geeft bij dit product géén beleggingsadvies, maar biedt wel praktische hulp via telefoon of webcam.

Je belegt dus eigenlijk zelfstandig op basis van een risico dat je online aangeeft. Naar individuele aandelen heb je geen omkijken en je hoeft ook geen moeilijk handelsplatform te doorgronden.

Waarin kun je beleggen?

Fondsmanagers van ABN Amro stellen de beleggingsfondsen samen. Hoe hoger het risicoprofiel, hoe meer een fonds uit aandelen bestaat.

Wat kost het?

ABN Amro rekent jaarlijks 0,25% van de portefeuillewaarde aan servicekosten. Aan- en verkoopkosten zitten daarin verwerkt. Daarbovenop komen de kosten van het fonds dat je kiest. Dit is minimaal 0,62% en maximaal 0,94% (lopende kosten voor onder andere beheer en administratie).

Stoppen met beleggen is kosteloos.

Speciale kenmerken

  • Drempelloos en vrijblijvend beleggen
  • Werkt via internetbankieren
  • Geld inleggen kan op elk moment
  • Keuzes makkelijk aan te passen
  • Winnaar Gouden Stier 2020 (beleggingsinstelling van het jaar)

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,25 % + max. 0,94 % fondskosten
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-
Totale lopende kosten (geschat) *1,13 %

» Bezoek website


> Vraag hier de beleggingsrekening aan


Wat moet ik verder weten?

Je hebt een betaalrekening bij ABN Amro nodig.

ABN Amro hanteert een duurzaamheidsprincipe en belegt bijvoorbeeld niet in tabaksproductie en clusterbommen.

Op dit product is het beleggerscompensatiestelsel van toepassing. Dit betekent een garantie van maximaal €20.000 mocht de bank ooit falen.

Een voorbeeld van de kosten

Jovan Petrović belegt om te beginnen 5.000 euro en start meteen met maandelijks 100 euro automatisch beleggen. Hij wil enig risico nemen en kiest daarom voor Profielfonds 3 met een jaarlijks kostenpercentage van 0,85 procent.

Aan het eind van zijn eerste jaar heeft hij ruim 62 euro aan kosten betaald, afgezien van het eventuele rendement. Zo'n 14 euro daarvan zijn beheerkosten, de rest gaat op aan fondskosten.

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.