Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Synvest is een Nederlandse beheerder van fondsen in aandelen, obligaties en vastgoed. Met Synvest Vastgoedfondsen kun je investeren in woningen en winkels in Duitsland.

Duitsland heeft een van de sterkste economieën wereldwijd. Het vastgoed kan gezien de geleidelijke waardegroei en lage hypotheekrente een investering zijn die veel rendement oplevert.

Bijzonder aan dit product is dat je maandelijks voorschotdividend ontvangt op basis van de huuropbrengsten van het vastgoed.

Dit dividend kun je laten uitkeren of herbeleggen in het fonds. Het dividend bedraagt 6,2% op jaarbasis. Wanneer je herbelegt, wordt dat iets hoger.

Hoe werkt het?

Deelnemen kan vanaf 100 euro per maand of eenmalig 2.500 euro. Een combinatie van eenmalig en maandelijks inleggen is ook mogelijk. Je bent vrij om je inleg aan te vullen.

Waarin kun je beleggen?

Je belegt in het Synvest German RealEstate Fund. Dit actief beheerd fonds bevat ruim 50 woningen en winkels in het noorden en midden van Duitsland.

Het zijn voornamelijk panden in en rondom winkelcentra met supermarkten. De waarde van de meeste objecten ligt tussen 1 en 10 miljoen euro.

Wat kost het?

Synvest rekent geen instapkosten, alleen uitstapkosten van maximaal 2,5%. Let op, deze uitstapkosten zijn in de eerste 36 maanden flink hoger, dus het is aan te bevelen om minimaal 3 jaar te blijven beleggen.

Verder betaal je diverse lopende kosten, maar deze zijn verwerkt in wat je krijgt uitbetaald. Voor een specificatie daarvan verwijzen we je naar de brochure van het fonds, beschikbaar op de website van Synvest.

Het voorschotdividend geeft een indicatie van het rendement dat je mag verwachten, echter geen garantie. (*)

Speciale voordelen

  • Beleggen in vastgoed in een zeer sterke economie
  • Elke maand voorschotdividend
  • Inflatiebestendig beleggen
  • Winnaar Cashcow Award 2018 (beste aanbieder vastgoed)

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 % (wel fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 2.500,- (of € 100,- per maand)

» Bezoek website


> Open een beleggingsrekening bij Synvest!


Wat moet ik verder weten?

* Het rendement hangt voornamelijk af van de huuropbrengsten en de waardeontwikkeling van het vastgoed. Het voorschotdividend is daarom niet gegarandeerd, het kan worden aangepast.

Dit product heeft een relatief beperkt beleggingsrisico (risicometer 2 op schaal van 7). Het is echter niet risicoloos.

Een voorbeeld van de kosten

Desiree de Bie investeert 5.000 euro in het German Real Estatefonds. De lopende kosten hiervan kunnen per jaar verschillen, maar in 2018 bedroegen ze 8,1 procent, oftewel 405 euro. Deze kosten worden ingehouden van het rendement.