José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Dit product kun je helaas niet meer aanvragen. Kies een andere beleggingsrekening.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bij InDelta kun je goed gespreid beleggen in negen verschillende indexfondsen. De kosten zijn relatief laag. De beleggingsinstelling heeft de fondsen zelf samengesteld.

InDelta vindt dat indexfondsen vaak geen optimale spreiding hebben. Dat komt doordat bedrijven met een hogere beurswaarde in traditionele indexfondsen een groter aandeel hebben. In de indexfondsen van InDelta zijn alle aandelen of obligaties even sterk vertegenwoordigd, namelijk voor 2 procent.

Je kunt inleggen wanneer je wilt en zo vaak als je wilt. Automatisch maandelijks beleggen kan ook.

Waarin kun je beleggen?

Kies fondsen bijvoorbeeld op regio, zoals Nederland, Europa en Noord-Amerika. Je belegt dan in de vijftig grootste bedrijven in de regio. Deze aandelenfondsen kennen een relatief hoog risico. Hetzelfde geldt voor het vastgoedfonds en het private-equityfonds.

Verder zijn er fondsen met staats- en bedrijfsobligaties met een relatief laag risico. Op de website van InDelta vind je alle informatie over de fondsen, inclusief de behaalde rendementen in het verleden.

De buitenlandse fondsen van InDelta hebben een speciale status bij de Belastingdienst. Daardoor krijgen beleggers de dividendbelasting terug die in het buitenland is ingehouden.

Als je liever niet zelf de fondsen kiest, kun je dit ook door InDelta laten doen. Je belegt dan in een modelportefeuille met een bepaald risico: defensief, neutraal of offensief.

Wat kost het?

Voor het beheer van de fondsen betaal je 0,5 procent. Daar komt nog 0,07 procent bij voor overige kosten, zoals het beleggingsbeleid en fiscale advisering. Alle kosten zijn verwerkt in de koers, dus je krijgt geen rekening achteraf.

Voor het aan- en verkopen van fondsen betaal je niets. Ook switchen is gratis.

Speciale kenmerken

  • Optimale spreiding
  • Geld is altijd opneembaar
  • Geen dividendlekkage
  • Weinig kosten

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,50 % (plus 0,07 % overige kosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,57 %

» Bezoek website


> Begin met fondsbeleggen bij InDelta


Wat moet ik verder weten?

InDelta is een merknaam van Fundshare Fund Management, een beleggingsinstelling die 32 beleggingsfondsen beheert en bestaat sinds 2006.

Beleggingen worden apart bewaard door de Stichting Juridisch Eigendom InDelta. Zo kunnen schuldeisers er niet bij als de beleggingsinstelling in de problemen komt.

Een voorbeeld van de kosten

Jarno Strietman belegt 1.000 euro in het InDelta Azië Pacific Indexfonds en legt vervolgens 100 euro per maand in. De stortingen kosten niets. De totale fondskosten bedragen na een jaar 9,41 euro. Deze kosten worden ingehouden op de koers van het fonds.

 

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.