Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Centraal Beheer Fondsbeleggen is een makkelijk en toegankelijk beleggingsproduct voor iedereen. Er is weinig kennis van beleggen voor nodig en de kosten zijn relatief laag.

Hoe werkt het?

Je maakt een keuze uit acht fondsen van Achmea Investment Management. Dat is een van de vijf grootste vermogensbeheerders van Nederland. 

Je hoeft dus niet zelf te beleggen op de beurs. Wel kies je het fonds dat het beste bij je past. Of eventueel een combinatie van fondsen waarover je inleg wordt verdeeld, dat mag ook.

Centraal Beheer geeft hierbij geen persoonlijk advies. Maar het toont wel een risicoprofiel bij elk fonds.

Met de inleg ben je volkomen vrij. Je kunt inleggen wanneer je wilt, ook periodiek. Er is geen minimumbedrag vereist en je mag op elk moment participaties verkopen of stoppen met beleggen. Hoe de beleggingen ervoor staan, zie je in een app.

Het is tot slot erg simpel om dit product online te openen. Meteen beginnen is mogelijk.

Waarin kun je beleggen?

  • 4 mixfondsen: van voorzichtig tot zeer ambitieus
  • 2 obligatiefondsen: staatsobligaties en bedrijfsobligaties
  • 2 aandelenfondsen

Centraal Beheer belegt altijd maatschappelijk verantwoord. Je geld komt niet terecht in bijvoorbeeld de wapenhandel, tabaksindustrie of in landen die mensenrechten schenden.

Wat kost het?

De kosten van een fonds variëren van 0,22% (voor staatsobligaties) tot 0,60% (voor mixfondsen). Deze fondskosten zitten echter verwerkt in de koersen, je hoeft ze niet apart te betalen.

Verder rekent Centraal Beheer aankoopkosten van 0,30% per keer. Fondsen verkopen of switchen tussen fondsen brengt geen kosten met zich mee.

Speciale kenmerken

  • Een grote vermogensbeheerder belegt voor jou
  • Product met lage kosten
  • Keuze uit 8 fondsen met verschillend risico
  • Bepaal zelf het inlegbedrag
  • Maatschappelijk verantwoord beleggen

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 % (wel fondskosten, 0,22 tot 0,60 %)
Order € 1.000€ 3,-
Order € 5.000€ 15,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,60 %

» Bezoek website


> Start hier met beleggen bij Centraal Beheer


Wat moet ik verder weten?

Op dit product is geen beleggerscompensatie of depositogarantie van toepassing. Bij een faillissement van de fondsbeheerder zijn je beleggingen echter veilig.

Een voorbeeld van de kosten

Wilfred van der Wielen wil beginnen met beleggen en kiest een van de mixfondsen. Hij legt in 1 jaar eenmalig 5.000 euro in, plus elke maand 100 euro.

In dat jaar heeft hij in totaal 52,50 euro aan kosten.

In dit voorbeeld is gemakshalve geen rekening gehouden met het rendement op de beleggingen.

 

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.