Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Brand New Day is een moderne Nederlandse online pensioenbank.

Met deze beleggingsrekening beleg je echter niet specifiek voor je pensioen. Dit product is vrijblijvend en geschikt voor elk beleggingsdoel.

Hoe werkt het?

Op de gratis beleggingsrekening die je zelf online opent, stort je eenmalig of vaker geld. Dat kan helemaal naar eigen inzicht, een verplichting zit er niet aan vast.

Brand New Day verdeelt de inleg vervolgens over acht indexfondsen. De keuze voor deze fondsen mag je na aanvang altijd aanpassen. Er zijn ook andere indexfondsen beschikbaar.

Stoppen met beleggen en geld opnemen kan ook op ieder moment. Het is wel slim om de rekening voor de lange termijn aan te houden. Dan profiteer je het meest van de relatief lage kosten van deze aanbieder.

Waarin kun je beleggen?

Standaard belegt BND in vier obligatie- en vier aandelenindexfondsen. Met de aandelenfondsen wordt wereldwijd belegd in duizenden beursgenoteerde bedrijven.

Na het openen van de beleggingsrekening mag je onbeperkt switchen naar andere fondsen. BND heeft in totaal veertien indexfondsen waar je uit kunt kiezen.

Wat kost het?

Bij BND betaal je 0,44% servicekosten per jaar plus fondsbeheerkosten. Voor de standaardfondsen bedragen die 0,15 tot 0,17% per jaar, voor de andere fondsen maximaal 0,26%.

Daarnaast betaal je telkens 0,50% over elke geldstorting. Switchen tussen fondsen kost niets.

Andere kosten rekent Brand New Day niet. De totale kosten liggen gemiddeld tussen 0,59 en 0,70% per jaar. Dat is voor beleggingsfondsen erg laag.

Speciale kenmerken

  • Geschikt voor elk spaardoel
  • Bijzonder lage totaalkosten
  • Lekker duidelijk voor iedereen
  • Geen verplichtingen

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,44 % (+ fondskosten)
Order € 1.000€ 5,-
Order € 5.000€ 25,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,50 %

» Bezoek website


> Open hier de beleggingsrekening bij Brand New Day


Wat moet ik verder weten?

Brand New Day geeft geen advies bij dit product. Het is bedoeld voor wie zijn keuze kan baseren op online informatie.

De informatie van Brand New Day is doorgaans goed tot zeer goed.

Een voorbeeld van de kosten

Kim van Duin belegt 1.000 euro in het BND Wereld Indexfonds. Dat kost eenmalig 5 euro aan stortingskosten. Verder wordt jaarlijks 4,40 euro afgeschreven aan servicekosten. Aan fondskosten wordt 1,50 euro verrekend in de koers van het fonds. De totale kosten bedragen 10,90 euro in het eerste jaar.

 

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.