Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Via deze beleggingsrekening kun je duurzaam beleggen in fondsen. Je geld komt niet terecht bij bedrijven die kinderarbeid, dierenleed of milieuverontreiniging veroorzaken.

ASN biedt alleen eigen beleggingsfondsen. Zelf aandelen kiezen kan niet bij deze bank. ASN Themabeleggen is vooral bedoeld voor wie duurzaam wil beleggen, maar geen tijd heeft om zich te verdiepen in aandelen.

Waarin kun je beleggen?

Je kiest uit twaalf huisfondsen van ASN. Onder meer het Duurzaam Aandelenfonds, Duurzaam Obligatiefonds en het Duurzaam Mixfonds.

Daarnaast zijn er speciale themafondsen rond water en milieu, groenprojecten en microfinanciering. Ook is er een fonds met kleine Europese ondernemingen die zijn geselecteerd op duurzaamheid.

Wat kost het?

Fondsbeheerkosten zijn verwerkt in de koers en lopen uiteen van 0,45% tot 2,60% per jaar. Ook betaal je transactiekosten binnen het fonds (0,05% tot 0,31% per jaar). De kosten binnen het ASN Duurzaam Aandelenfonds bijvoorbeeld komen zo jaarlijks op 1,16%.

Over het totaal van je beleggingen betaal je elk jaar 0,3% servicekosten aan ASN Bank.

Speciale kenmerken

  • Draag bij aan een duurzame wereld
  • Geen omkijken naar je beleggingen
  • Variabele rente op de beleggingsrekening

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,30 % + fondskosten
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 20,-
Totale lopende kosten (geschat) *1,33 %

» Bezoek website


> Open hier deze beleggingsrekening


Wat maakt dit product duurzaam?

ASN sluit onder meer wapens, olie en gas uit. Bedrijven waarin wordt geïnvesteerd moeten duidelijk bijdragen aan een duurzame samenleving. Bijvoorbeeld met wind- en zonne-energie, eerlijke handel of door hulp aan sociale woningbouw of ziekenhuizen.

Een voorbeeld van de kosten

Marek Nowak belegt 5.000 euro in het Duurzaam Mixfonds Neutraal en vervolgens steeds 100 euro per maand. Dat kost hem in een jaar ruim 75 euro, waarvan een kleine 17 euro voor het beheer. De rest gaat op aan fondskosten.

 

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.