José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Let op: Oneplanetcrowd maakt sinds 2023 deel uit van het Finse crowdfundingplatform Invesdor. Onderstaande informatie is daardoor misschien niet meer volledig up-to-date.

---

Via Oneplanetcrowd investeer je in Nederlandse ondernemers met een innovatief project voor duurzame ontwikkeling. Als belegger ga je niet alleen voor financieel maar ook voor maatschappelijk rendement.

Je leent dus geld uit aan vernieuwende bedrijven. Dit zijn zowel start-ups als gevestigde ondernemingen.

Oneplanetcrowd selecteert alleen bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving. Bijvoorbeeld groene energie, de deeleconomie, kwaliteitsonderwijs en verantwoord produceren en consumeren.

Waarin kun je investeren?

De website van Oneplanetcrowd geeft een heel duidelijk overzicht van alle beschikbare projecten.

Elk project wordt uitgebreid beschreven. Je ziet de rente die je krijgt, de vastgestelde looptijd van je lening, hoeveel investeerders er willen meedoen en hoeveel geld er al is opgehaald.

Het vermelde doelbedrag moet binnen drie maanden zijn behaald, anders gaat de lening niet door. 

Je kiest uit twee financieringsvormen: een lening of een converteerbare lening. De rente die je ontvangt, hangt af van het risico van het project en varieert van 2,8 tot 8%.

Is het veilig?

Oneplanetcrowd probeert alleen kansrijke projecten te selecteren. Je loopt met crowdfunding echter altijd risico, je hebt geen garantie dat een project slaagt.

Het platform raadt aan om niet meer dan 10% van je belegbare vermogen in crowdfunding te steken. Dat geld spreid je ook het liefst over minimaal 10 bedrijven.

Wat kost het?

Oneplanetcrowd vraagt een beheervergoeding van 0,8% per jaar. Dit wordt ingehouden op je rentebetaling of aflossing. 

Speciale kenmerken

  • Beleggen in duurzame bedrijven
  • Keuze uit zeer veel projecten
  • Je geld heeft een positief effect op mens en milieu
  • Sommige leningen kunnen later worden omgezet in aandelen (converteerbaar)
  • Zelf te kiezen investeringsbedrag

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Ga naar Oneplanetcrowd om te investeren


Wie of wat is Oneplanetcrowd?

Oneplanetcrowd is een platform dat sinds 2012 bemiddelt in leningen aan ondernemingen. Het is onderdeel van Startgreen Capital, een bedrijf dat geld steekt in duurzame technologieën.

Startgreen staat onder toezicht van de AFM en DNB. Oneplanetcrowd wordt gesteund door ASN Bank en Rabobank.

Wat moet ik verder weten?

Als een ondernemer zijn betalingsverplichting niet nakomt, worden je belangen behartigd door de Stichting Custodian Agent.