José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Kapitaal op Maat biedt een platform voor particulieren die geld willen uitlenen aan bedrijven tegen een gunstige rente. Het platform behandelt alleen goed gefundeerde financieringsplannen van starters en bestaande ondernemers. Zij kunnen maximaal 2.500.000 euro aanvragen.

Op de website vind je een omschrijving van alle projecten. Je bepaalt zelf in welk project je investeert.

De minimale inleg is 100 euro. Particulieren kunnen maximaal 80.000 euro inbrengen. Voor zakelijke investeerders geldt geen maximum.

Is het veilig?

Je leent geld aan ondernemers, dat is altijd risicovol. Investeer daarom in meerdere projecten. Bij ieder project staat het risico vermeld dat Kapitaal op Maat eraan verbindt. Voor de beoordeling van dit risico werkt Kapitaal op Maat samen met specialist Finstage. Als je bent ingelogd, zie je ook de zekerheden die zijn gevestigd voor het project.

Kapitaal op Maat checkt elke aanvraag grondig voor een financiering. 90 procent van de aanvragen wordt daadwerkelijk verstrekt.

Wat kost het?

Je hoeft de kosten pas te betalen als de ondernemer 90 procent van het doelbedrag heeft bereikt. Wordt het doelbedrag niet gehaald, dan ontvang je binnen 3 werkdagen je geld terug op je rekening.

Verder betaal je 0,10 procent transactiekosten over de maandelijkse uitbetalingen met een een maximum van 2,50 euro per maand.

Speciale kenmerken

  • Duidelijke rating en indeling in zes risicoklassen, van zeer laag tot zeer hoog risico
  • Rentes van 4,0 tot 10,0 procent per jaar, naargelang de rating
  • Je ontvangt maandelijks rente en aflossing
  • Helder overzicht van investeringen en inkomsten

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 100,-

» Bezoek website


> Ga naar Kapitaal op Maat om meer te weten te komen


Wie is Kapitaal op Maat?

Kapitaal op Maat bestaat sinds 2013 en is gevestigd in Rotterdam. Sinds de oprichting is voor meer dan 48 miljoen euro aan leningen verstrekt aan meer dan 340 midden- en kleinbedrijven.

Wat moet ik verder weten?

De Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat beheert de zekerheden en wint deze eventueel uit.

Kapitaal op Maat is aangesloten bij het Kifid.