José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Het platform Duurzaaminvesteren.nl presenteert ondernemers in zonnestroom, windenergie en elektrische leaseauto’s aan geïnteresseerde beleggers. Door te investeren in obligatieleningen van deze bedrijven kun je profiteren van een duurzaam rendement.

Het platform zegt hoge eisen te stellen aan bedrijven die geld ophalen. Alle projecten moeten een zogenoemd informatie memorandum inleveren, vergelijkbaar met een officiële prospectus. 

Veiligheid en risico

Duurzame energieprojecten brengen in het algemeen geen hoog risico met zich mee. Toch kan er altijd iets misgaan. Deze risico’s staan in het informatie memorandum.

Bij een faillissement van Crowdinvesting, het bedrijf achter Duurzaaminvesteren.nl, lopen eenmaal gestarte projecten gewoon door.

De kosten

Bij projecten met een looptijd langer dan 5 jaar betaal je 3 procent transactievergoeding over het geïnvesteerde bedrag. Bij kortere projecten betaal je minder. Je vindt de transactiekosten en het rendement na aftrek van kosten op de informatiepagina van het project. 

Speciale kenmerken

  • Keuze uit verschillende projecten
  • Beleggen met een goed gevoel
  • Gematigd risico
  • Populaire belegging onder professionele investeerders
  • Persoonlijk dashboard voor actuele informatie

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-vergunning
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 250,-

» Bezoek website


> Begin hier met Duurzaam investeren


Wat moet ik verder weten?

Duurzaaminvesteren.nl is met meer dan 73 miljoen euro aan financieringen in 2021 het derde crowdfundingplatform van Nederland (volgens crowdfundingcijfers.nl). Duurzaaminvesteren.nl is een handelsnaam van Crowdinvesting. Dit bedrijf heeft een vergunning van de AFM en is aangesloten bij het Kifid.

Ook is DuurzaamInvesteren.nl aangesloten bij het beleggerscompensatiestelsel (BCS). Deze regeling compenseert kleine beleggers voor maximaal 20.000 euro per persoon en per instelling.

Crowdinvesting is niet verantwoordelijk voor projecten die in betalingsproblemen komen. In dat geval komt de Stichting Belangenbehartiging Duurzaaminvesteren in actie.