José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Collin Crowdfund presenteert mkb-ondernemingen die een lening nodig hebben, compleet met een risicoscore en een creditscore. Investeerders kunnen voor minimaal 500 euro een lening verstrekken, of 100 euro voor kleinere projecten. Het gemiddelde netto-rendement bedraagt 5,02 procent.

Wat levert het op, en wat kost het?

De rente varieert van 4,9 tot 9,5 procent, afhankelijk van het gekozen risico. De kosten bedragen 0,1 procent per maand over de uitstaande lening plus de uitbetaalde rente.

Wie vaker of met grotere bedragen tegelijk investeert via het platform komt in aanmerking voor het loyaliteitsprogramma. Bijvoorbeeld: bij tien investeringen of een totale investering van 15.000 euro bedraagt de korting 10 procent.

Hoe veilig is Collin Crowdfund?

Collin werkt samen met het creditratingbureau Dun & Bradstreet om het risico van een project te bepalen. Dit risico wordt bij het project vermeld. Ook geeft Collin een creditscore, aan de hand waarvan de rente is bepaald. Ten slotte staan bij iedere projectbeschrijving de borgstellingen.

Lenende bedrijven krijgen begeleiding van crowdfundcoaches, die zelf minimaal 1.000 euro investeren.

Speciale kenmerken

  • Duidelijke informatie over de projecten
  • Minimuminleg van €100 voor projecten tot €250.000, daarboven €500
  • Maandelijkse terugbetaling met rente
  • Aantrekkelijk rendement vanaf 6% per jaar
  • Korting voor terugkerende investeerders

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-vergunning
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 100,- / € 500

» Bezoek website


> Ga naar Collin Crowdfund voor alle informatie


Wie is Collin Crowdfund?

Het platform is opgericht in 2014 en heeft inmiddels ruim 2.000 bedrijven geholpen met in totaal 625 miljoen euro aan financiering (cijfers 2023).