Binck blijft beste broker volgens IEX

Voor de zevende keer op rij krijgt Binck de prijs voor beste broker van beleggerswebsite IEX.nl.

Zowel de insiders van IEX als 24 ondervraagde consumenten vinden Binck de beste online effectenmakelaar van Nederland. Van beide groepen krijgt Binck gemiddeld een 8,1 voor zijn website en handelsplatform.

Tweede beste broker is Alex, met een iets lager gemiddeld eindcijfer: 7,8. De Rabobank staat derde met een 7,3 en is de beste broker onder de grote banken. Buiten de top 3 vallen achtereenvolgens Lynx, ABN Amro, Degiro en ING.

Meer beleggingsbanken werden blijkbaar niet bekeken in het onderzoek. Tradersonly, Idealing en Saxobank bijvoorbeeld worden nergens genoemd.

Beste beleggingsapp

Van alle wél onderzochte onlinemakelaars heeft Rabobank momenteel de beste beleggingsapp, vinden zowel experts als consumenten. De bank laat Binck en Alex op dit punt achter zich. De apps van ING en ABN zijn nog niet vrijgegeven voor consumenten, maar werden toch al bestudeerd.

IEX heeft de onlinebrokers onder meer beoordeeld op functies en gebruiksvriendelijkheid. Het onderzoek werd uitgevoerd door marketingbureau Netprofiler en vond plaats in april en mei 2016.

(door Ton Hermans, 31 mei 2016; Bron: IEX Netprofiler Internet Brokeronderzoek 2016)