José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Dit product is helaas niet meer verkrijgbaar. Kies een andere beleggingsrekening.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Bij InDelta kun je beleggen voor je kind in negen goed gespreide indexfondsen of in een modelportefeuille op basis van deze fondsen.

Beleggen voor je kind doe je voor de lange termijn. Dan is een goede spreiding erg belangrijk. De indexfondsen van InDelta bestaan uit 50 effecten die elk 2 procent van de waarde vertegenwoordigen. Daardoor heeft een grote schommeling van één effect een beperkte invloed op de totale waarde van het fonds.

Waarin kun je beleggen?

Hou je van gemak, dan kies je voor een van de modelportefeuilles: defensief, neutraal of offensief. Kies je graag zelf, dan kun je ook beleggen in één of meer fondsen met aandelen, obligaties of vastgoed.

Hoe werkt het?

Open online een beleggingsrekening op naam van je kind. Je bent zelf de beheerder, maar je hoeft geen beleggingsrekening op je eigen naam te hebben.

Je maakt geld over naar de rekening en InDelta belegt dit in de portefeuille of de fondsen van je keuze. Periodiek inleggen kan ook.

Op zijn 18e verjaardag wordt het kind eigenaar van het opgebouwde kapitaal.

Wat kost het?

Een rekening openen is gratis. Ook zijn er geen aan- en verkoopkosten. Je betaalt alleen 0,5 procent beheerkosten en 0,07 procent overige kosten. In totaal wordt 0,57 procent op de koers ingehouden.

Speciale kenmerken

  • Goede spreiding
  • Kosteloos inleggen en opnemen
  • Keuze uit 3 modelportefeuilles
  • Geen minimuminleg

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,50 % (plus 0,07 % overige kosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin hier met indexbeleggen voor je kind


Wat moet ik verder weten?

De indexfondsen van InDelta worden beheerd door Fundshare Fund Management, een beleggingsinstelling die actief is sinds 2006. Voor het bewaren van het vermogen van klanten is een aparte stichting opgericht. Daar is het veilig in geval van een faillissement.

Een voorbeeld van de kosten

Hatice en Timur openen een InDelta Kindrekening voor hun pasgeboren baby Aslan. Ze leggen 5.000 euro in en beginnen direct met een maandelijkse inleg van 100 euro. Na een jaar hebben ze ruim 32 euro aan beheer- en overige kosten betaald, die zijn ingehouden op de koers.

Een positief of negatief rendement is in dit voorbeeld niet meegenomen.