José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Evi4kids is een beleggingsrekening op naam van je kind. Als je hier regelmatig op inlegt, maakt je zoon of dochter kans op een mooi kapitaaltje op de achttiende verjaardag.

Opa’s en oma’s kunnen ook starten met Evi4kids, maar ze moeten dan wel toestemming hebben van een ouder.

Waarin kan ik beleggen?

Evi biedt vijf beleggingsprofielen aan, elk met een eigen risico en verwacht rendement. Deze beleggingsprofielen verschillen in de keuze en verhouding van aandelen, obligaties, onroerend goed en grondstoffen. De portefeuilles zijn samengesteld uit circa 20 beleggingsfondsen, om je beleggingen goed te spreiden.

Hoe werkt het?

Als je een beleggingsrekening wilt openen voor je kind, beantwoord je eerst een serie vragen over je ervaring met beleggen en over het risico dat je kunt en wilt lopen. Aan de hand van je risicoprofiel kiest Evi de bijpassende portefeuille. Je kiest zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt, als je maar begint met minimaal 1.000 euro.

Wat kost het?

Het openen van een rekening is gratis. De beheervergoeding bedraagt 0,30 procent over het totale vermogen. Verder betaal je kosten per beleggingsfonds. Deze variëren van 0,65 procent voor het zeer defensieve fonds tot 0,98 procent voor het zeer offensieve fonds. Deze kosten zijn verwerkt in het fonds.

Speciale kenmerken

  • Volg je rendement online
  • Gratis spaarrekening
  • Klantenservice telefonisch bereikbaar
  • Beheer je beleggingen in de app

Door Redactie Beleggenvergelijking

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,30 % (+ 0,65 à 0,98 % fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1.000,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Evi4kids


Wat moet ik nog meer weten?

Evi is opgericht in 2013 en is onderdeel van Van Lanschot Kempen, dat vooral actief is als private banker.

Het belegde geld staat op naam van de belegger en is dus geen onderdeel van het vermogen van Van Lanschot. Het is daardoor veilig bij een faillissement van Van Lanschot. Daarnaast geldt het beleggerscompensatiestelsel.

Geld op de spaarrekening van Evi valt onder het depositogarantiestelsel.

Een voorbeeld van de kosten

Rolvin en Michael openen Evi4kids en beleggen 5.000 euro volgens het neutrale profiel voor hun zoon Mick. Ook storten ze 12 keer per jaar 100 euro.

Na een jaar hebben ze bijna 17 euro aan beheerkosten betaald en 48 euro aan fondskosten, in totaal dus zo'n 65 euro. Het eventuele rendement telt in dit voorbeeld niet mee.