José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Beleggen voor een kind doe je bij Brand New Day op dezelfde manier als beleggen voor jezelf. Het verschil is dat de rekening ook op naam van het kind staat. Op de 18de verjaardag wordt hij of zij automatisch eigenaar van het geld.

Ook anderen kunnen inleggen op de kinderrekening. Zij doen dan een schenking aan het kind.

Brand New Day belegt het geld in indexfondsen: fondsen die een bepaalde ranglijst volgen van aandelen of obligaties. Je hoeft zelf niets te doen, maar het mag wel.

Waarin kun je beleggen?

Als je kiest voor Modelbeleggen, belegt Brand New Day voor je in een modelportefeuille. Er zijn modelportefeuilles met vijf uiteenlopende risico’s. Modelportefeuilles zijn samengesteld uit obligatiefondsen en aandelenfondsen.

Je kunt kiezen voor standaard modelportefeuilles en groene modelportefeilles. Met beide beleg je niet in bedrijven of regimes die mensenrechten schenden, controversiële wapens of tabak. Met een groene modelportefeuille beleg je daarnaast in projecten die goed zijn voor de planeet.

Wil je andere of extra fondsen kiezen uit het aanbod van Brand New Day, dan kies je voor Vrij beleggen.

Hoe werkt het?

Je opent online een beleggingsrekening op naam van het kind en maakt er geld naar over. Een maandelijkse storting instellen kan ook.

Wat kost het?

Een kinderrekening openen en geld inleggen is gratis. Over het opgebouwde vermogen betaal je 0,34 procent beheerkosten per jaar als je kiest voor Modelbeleggen. Vrij beleggen kost 0,44 procent per jaar. Switchen tussen fondsen of modelportefeuilles is gratis.

De kosten binnen de fondsen zijn relatief laag: 0,15 tot 0,17 procent bij de standaard modelportefeuilles, 0,25 procent bij de groene modelportefeuilles en maximaal 0,26 procent bij Vrij beleggen. Die kosten betaal je niet apart. Ze zijn verwerkt in de koers.

Speciale kenmerken

  • Beleggen zonder verstand van de beurs
  • Vrijheid om zelf fondsen te kiezen
  • Geen minimuminleg
  • Lage kosten
  • Inleggen en opnemen zo veel en zo vaak als je wilt

Door Redactie Beleggingsrekeningen

* De kosten in de tabel gelden voor standaard modelportefeuilles.

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,34 % * (+ 0,15 à 0,17 % fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open hier een Brand New Day Kinderrekening


Wat moet ik verder weten?

Een beleggingsrekening moet altijd worden geopend door een ouder of wettelijk vertegenwoordiger.

Als je het geld eerder nodig hebt, kun je beleggingen verkopen en het geld kosteloos opnemen.

Beleggingen bij Brand New Day worden apart bewaard en zijn dus niet bereikbaar voor eventuele schuldeisers bij een faillissement van Brand New Day.

Een voorbeeld van de kosten

Boudewijn en Annika openen een Brand New Day Kinderrekening voor hun peuterdochter Zara. Ze kiezen voor Modelbeleggen. Ze leggen meteen 5.000 euro in en beginnen ook direct met maandelijkse afschrijvingen van 100 euro. Na een jaar hebben ze zo’n 19 euro aan beheerkosten en 9 euro aan fondskosten betaald, in totaal dus 28 euro.

Een positief of negatief rendement speelt in dit voorbeeld geen rol.