Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Deze beleggingsrekening kun je niet meer openen. Binck is overgenomen door Saxo Bank.

Saxo Bank werkt aan een vermogensproduct genaamd Saxo Wealthcare. Dit is echter nog niet beschikbaar voor Nederlandse klanten.

Bij Saxo Bank kun je wel zelfstandig beleggen. Lees hier onze review.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Binck Comfort is een formule voor wie behoudend zijn vermogen wil beleggen.

Vooraf geef je aan welk deel van het belegde kapitaal je koste wat kost wilt behouden. Dat is een percentage, bijvoorbeeld 90%. Binck noemt dit beschermde deel de ondergrens.

Met het andere deel wordt meer risicovol belegd voor rendement. Dit deel heet de groeimarge.

Op basis van dit uitgangspunt verdeelt Binck (tegenwoordig Saxo Bank) de inleg geautomatiseerd over een obligatiefonds en een aandelenfonds. Wanneer beurzen goed presteren, wordt er vanzelf meer in aandelen belegd.

Daalt de markt echter, dan probeert Binck het verlies te beperken tot de ondergrens. Garantie dat de ondergrens altijd overeind blijft heb je niet, maar het product is er wel op ingericht.

De inleg is minimaal €15.000. De risicoverdeling kan altijd worden aangepast.

Waarin kun je beleggen?

Je geeft het beleggen volledig uit handen. Binck verdeelt je vermogen over twee exclusieve fondsen: het Global Developed Markets Equity Fund (aandelen) en het Euro Bond Fund (obligaties).

Wat kost het?

Binck rekent 0,60% op jaarbasis voor zijn dienstverlening. Daarbovenop komen de kosten van de fondsen. De totale kosten per jaar hangen af van je portefeuille maar zijn nooit hoger dan 1,30%.

Speciale kenmerken

  • Duidelijke en inzichtelijke formule
  • Nadruk op vermogensbehoud
  • Bijstorten of opnemen altijd mogelijk

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,60 % (+ fondskosten, max. 70 %)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 15.000,-

» Bezoek website


> Ga verder naar Saxo Bank


Wat moet ik verder weten?

Let op: medio 2021 is Binck opgegaan in Saxo Bank. Beleggingsrekeningen en portefeuilles worden overgeheveld naar het Deense moederbedrijf van Binck. Lees meer hierover. Een nieuwe rekening kun je alleen nog openen bij Saxo Bank.